Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yılbaşı gelmeden emeklilerin cebi para dolacak! O tarihlere dikkat: Hesaplarınıza kallavi miktarda para girecek

Yeni yıl yaklaşırken emeklilerin yüzünü güldürecek haberler ardı ardına geliyor. Milyonlarca emekli bu haberi duyunca adeta bayram edecek. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 29.12.2023 09:46
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 09:46

Yılbaşı gelmeden emeklilerin cebi para dolacak! O tarihlere dikkat: Hesaplarınıza kallavi miktarda para girecek

Yıl sonuna az bir zaman kala emekli vatandaşların ayaklarını yerden kesecek son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

su

EMEKLİLERE EK ÖDEME YAPILACAK: ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU!

ÇKS'ye kayıtlı ve çalışan çiftçilere 5 bin ek ödeme yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaşlar merak etti ve ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Çarşamba günü 5 bin TL'lik ek ikramiyenin Meclis'e sunulacağı bildirildi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya da el attık. Çalışan emeklilerimizin de hesabına 5’er bin TL’yi süratle yatıracağız.” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Habertürk'ten Bülent Erdemir'in haberine göre. Aktif emeklilere yönelik bir defaya mahsus 5.000 TL tutarında ikramiye TBMM'ye sunuldu ve önümüzdeki Çarşamba günü yürürlüğe girecek.

Bu konuda bankalarla gerekli tüm düzenlemeler yapıldı. 28-29 Aralık tarihleri arasında yaklaşık 5 milyon aktif emekliye 5.000 TL ikramiye verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik.” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçiler 5 bin TL'lik emekli yardımından yararlanamadı.

“4 MİLYON 680 BİN EMEKLİ FAYDALANACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli Bekir çiftçi ve esnafı başta olmak üzere ilk programdan yararlanamayan 4,68 milyon emeklinin bir defaya mahsus ikramiyeden yararlanacağını duyurdu.

Teklifin yürürlüğe girmesiyle birlikte, daha önce kapsam dışında tutulan emekliler ikramiyelerini 15 Aralık'tan sonra alacak. Böylece yeni düzenleme kapsamında, 12,2 milyon çalışmayan emekliye yönelik olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenecek. Kanun yürürlüğe girmeden önce emekli olmuş olanlar da bonus fırsatlarından yararlanabilecek.

Fiilen çalışmayan emeklilere 5.000 lira verilmesi teklifi komite tarafından kabul edilerek teklife yeni bir madde eklendi. Bu nedenle Ekim 2023 ödeme dönemi için 5.000 lira götürü ödeme yapılacak. Emekli aylığı alabilmek için emekliliğiniz kesilmeden belirlenen işte çalışabilirsiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda emeklilik haklarına ilişkin şu yorumu yaptı:

Cumhurbaşkanı @RTErdoğan'ın geçen ay açıkladığı 5 bin liralık ödemeyi emeklilere uzatıyoruz. Cumhurbaşkanının onayıyla çalışmaya devam eden emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılacak.

Emeklilere her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceğiz. Değerli emeklilerimize başarılar dileriz. Soruşturma Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yürütülecek.