Bist 100
9.344,97 1%
DOLAR
30,93 0,05%
EURO
33,47 0,04%
ALTIN
2.018,5 0,32%

Yeşil kek çocukların favori tatlısı olacak! İçinde ıspanak olduğunu kimse anlamayacak: İşte ıspanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek, renkli görünümü ve lezzetiyle tatlı sevenlerin yeni favorisi olma konusuna aday. Bu tarif hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilecek ve çay saatlerinizi neşelendirecek. Ispanaklı kek, sağlıklı malzemelerle hazırlanmış hafif ve lezzetli bir alternatiftir.

Yayın Tarihi: 05.12.2023 09:17
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 09:17

Yeşil kek çocukların favori tatlısı olacak! İçinde ıspanak olduğunu kimse anlamayacak: İşte ıspanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek tarifi, özellikle ıspanağın lezzetini herkesi kendine hayran bırakacak tatlı bir formda sunuyor. Bu tarifi deneyin, misafirlerinize ve ailenize özel bir lezzet sunabileceksiniz. Sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı arıyorsanız ıspanaklı kek mükemmel bir seçimdir. Bu basit ve lezzetli tarifle ıspanağın tatlılığını keşfedin.

ISPANAKLI KEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı süt

3/4 su bardağı sıvı yağ

20 adet ıspanak yaprağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un +4 yemek kaşığı

ISPANAKLI KEK TARİFİ

İpucu: Ispanaklı kek tarifinde yeşil rengi elde etmenin püf noktası sadece ıspanak yapraklarını kullanmaktır. Başka bir püf noktası da mükemmel pürüzsüz bir püre elde etmek için süt eklemektir. Püre ne kadar pürüzsüz olursa kek o kadar yeşil renkte olur. Çikolata sosuyla da tüketebilirsiniz.

Yapılışı:

Yumurtaları derin bir kaseye kırın, toz şekeri ekleyin ve mikserle 10 dakika kadar karıştırın.

Sadece ıspanak yapraklarını alın bol suyla iyice yıkayıp mutfak robotuna koyun, sütü ekleyip mutfak robotundan çıkarın.

Ispanakları el blenderıyla ince ince doğrayın ve pürüzsüz püre haline getirin. Yumurta ve şekere yağı, sütü ve ıspanağı ekleyip mikserle iyice karıştırıp 30 saniye tekrar karıştırın.

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük devirde yaklaşık 1 dakika çırpın.

Kek karışımını tereyağlı kek kalıbına dökün.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına atın ve 40 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin, ardından fırından çıkarın ve kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğumasını bekleyin. Pudra şekeriyle süsleyip servis yapın.