Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yeni yılın ilk kahvaltısına tarifiniz belli! Çıtır çıtır pratik el açması gül böreği tarifi

Yeni yılın ilk günü kahvaltıda ne yapsam derdinde son verecek enfes lezzetteki bir tarifle sizlerleyiz! Yufka açamayanlar, yufka açarken pratik bir çözüm arayanlara müjde! Pratik el açması gül böreği tarifiyle kısa sürede lezzetli mi lezzetli bir kahvaltılık börek hazırlayacaksınız. İşte pratik el açması gül böreği...

Yayın Tarihi: 29.12.2023 10:44
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 10:44

Yeni yılın ilk kahvaltısına tarifiniz belli! Çıtır çıtır pratik el açması gül böreği tarifi

Yeni yılda sabah kahvaltısında hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık sofralara getirmek istiyorsanız, pratik el açması gül böreği tam olarak size göre! Kısa süre içersinde hazırlayacağınız bu tarifle yiyen bir daha yemek isteyecek. Tarifte biz sizlere kıymalı patatesli el açması gül böreği tarifini vermiş olsak da, dilerseniz harcınızı kendi damak zevkine göre değiştirebilir; peynirli, patatesli ya da ıspanaklı yapabilirsiniz. Şimdi hazırsanız yeni yıl kahvaltınızı kurtaracak enfes tarife geçelim!

PRATİK EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 4 su bardağı ölçüsünde un
  • 1.5 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sirke 
  • Yeteri kadar su 

İç harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • 3 büyük kuru soğan
  • 2 tane orta boy patates 
  • Sıvı yağ 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Hamurların aralarına sürmek için sıvı yağ 

PRATİK EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ

PRATİK EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta derin bir yoğurma kabının içerisine hamur malzemelerini alarak çok sert olmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  2. Hamur dinlendikten sonra ise kıymayı geniş bir tavanın içersine alıp, tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Sonra yeteri kadar sıvı yağ ve soğanları ekleyip, güzelce kavurmaya başlıyoruz.
  4. Diğer bir yandan ise 2 tane patatesi soyup, rendeliyoruz.
  5. Patateslerin tüm suyunu sıkıp, ateşte olan kıyma harcımıza ekliyoruz.
  6. Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra harcımızı güzelce tekrardan alazlayarak, karıştırıyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere istediğiniz börek içini kullanabilirsiniz. Bu tarifte kıymalı patatesli börek harcı kullanıldığı için tarif bu şekilde verildi.
  7. Dinlenen hamurlardan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak, yuvarlayıp bezeler haline getiriyoruz. Bu hamurdan ortalama 15 adet beze çıkıyor. Her bir bezeyi oklava ya da merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açarak, aralarına bolca yağ sürüp üst üste koyuyoruz.
  8. Yağlama işlemi bitince tezgahta her bir bezenin kenarından hafifçe çekiştirerek büyütme işlemine geçiyoruz. Bu işlem oldukça kolay ve hızlı tamamlanıyor. Bunun sebebi bezlerin aralarını güzel şekilde yağlamak. Yırtılırsa korkmanıza gerek yok. Yırtıklar arada kalacağı için herhangi bir risk görsel sorun teşkil etmiyor.
  9. Büyüyen hamurun iç kısmını iç harcımızı sıra halinde dizerek rulo şeklinde sarıyoruz. Kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklini bezelerimize veriyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar sarma işlemine devam edip, yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye sırayla diziyoruz. 
  10. Tabakta artan sıvı yağı ise böreklerimizin üzerlerine sürüp, 180 - 200°’de altı üst ayarlı şekilde böreklerimizi pişiriyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun.