Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Usta şefler böyle pişiriyor! Kuru fasulyeyi bir de böyle pişirin: İşte kuru fasulyeyi daha lezzetli hale getirecek o pratik bilgi

Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyerek hem daha diri hem de daha lezzetli bir yemek elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Akşam yemeklerinin olmazsa olmazı olan kuru fasulye, bu yöntemle damaklarda iz bırakacak. İşte kuru fasulyeyi daha lezzetli hale getirecek o dokunuş…

Yayın Tarihi: 26.12.2023 16:25
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 16:25

Usta şefler böyle pişiriyor! Kuru fasulyeyi bir de böyle pişirin: İşte kuru fasulyeyi daha lezzetli hale getirecek o pratik bilgi

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak pişirirken bazı sorunlarla karşılaşabiliriz. Şeflerin sır gibi sakladığı yöntem ise kuru fasulyeyi dinlendirirken suyuna bir kaşık un eklemektir. Bu sayede kuru fasulye dağılmayacak, kabuğunu bırakmayacak ve daha diri olacaktır. Ayrıca pişirme esnasında tencereye bir tutam karbonat ya da kimyon ekleyerek gaz sorununu da çözebilirsiniz.

Kuru fasulye, hem besleyici hem de ekonomik olmasıyla tercih edilen bir yemektir. Ancak kuru fasulye pişirirken dikkat edilmesi gereken bir yemek olarak da bilinir. Yerken zorlanmanıza neden olabilecek durumlardan kaçınmak için şeflerin tavsiye ettiği şekilde pişirebilirsiniz. Dinlendirme esnasında kuru fasulyeye sadece bir kaşık eklemeniz yeterli olacaktır.

KURU FASULYEYİ BİR DE BÖYLE PİŞİRİN

pratik bilgi

Kuru fasulye pişirmeden yaklaşık bir gün önce su içerisinde dinlendirmeye bırakılır. Islattığınız fasulyelerin içine bir yemek kaşığı un koyarak karıştırın. Ardından bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu iyice süzerek pişirmeyi deneyin.

Dinlendirme esnasında kuru fasulyenin suyunun üzerine bir kaşık un serpiştirmeniz öneriliyor. Bu yöntem sayesinde kuru fasulye dağılmayacak, kabuğunu bırakmayacak ve daha diri olacaktır. Daha diri olan fasulyeleri yerken ağzınızda rahatsızlık hissi vermiyor.

GAZ SORUNUNU ÇÖZEN SIR

Kuru fasulye yedikten sonra en çok rahatsızlık veren durum ise gaz yapmasıdır. Bu durumdan hoşlanmayanlar için de şefler sırrını paylaştı. Pişirme esnasında tencereye bir tutam karbonat ya da kimyon eklemeniz yeterli olacaktır. Daha kolay sindirilebilir hale gelen kuru fasulyenin gaz etkisi ortadan kalkacaktır.

Kuru fasulyenin suyuna ne eklenir? Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık un eklenir.

Kuru fasulye nasıl daha diri olur? Kuru fasulye, dinlendirirken suyuna bir kaşık un eklenerek daha diri olur.

Kuru fasulye gaz yapmasın diye ne yapılır? Kuru fasulye gaz yapmasın diye pişirme esnasında tencereye bir tutam karbonat ya da kimyon eklenir.