Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ünlü mağazaya gitmenize gerek yok! Evde bol malzemeli isveç köftesi tarifi

İsveç köftesi; minik uvarlak köfteler şeklinde pişirilen ve et suyundan yapılan sosla tatlandırılan tek atımlık köftedir. İsveç köftesi veya İsveç'teki orijinal adıyla köttbullar, gerçekte İsveç mutfağının en ünlü geleneksel yemeğidir. Bu tarifin hazırlanması toplam 35 dakika sürmektedir. Buna 25 dakikalık hazırlama süresi ve 10 dakikalık pişirme süresi dahildir. Tarifte listelenen malzemeler 4 porsiyon İsveç köftesine dayanmaktadır.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 11:29
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 11:29

Ünlü mağazaya gitmenize gerek yok! Evde bol malzemeli isveç köftesi tarifi

Soslu İsveç Köftesi (Köttbullar) Tarifi (4 Kişilik)

Malzemeler :

500 gr dana döş kıyma

1 adet yumurta

1 adet orta boy soğan

1 büyük diş sarımsak

2 yemek kaşığı dolusu galeta unu

1 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

300 ml et suyu ya da tavuk suyu

1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı soya sosu

3 yemek kaşığı sıvı krema

Karabiber

Soslu İsveç Köftesi (Köttbullar) Tarifi

İsveç köftesi nasıl yapılır:

İsveç köftesini hazırlamak için; 500 gram kıymayı derin bir kabın içerisine koyun. Kıymanın üstüne sopan ve sarımsağı rendeleyin. Daha sonra kaseye bir yumurta kırın. Ardından galeta ununu, unu, sütü, kimyonu, karabiberi ve isteğe göre tuzu ekleyin.

Hazırlanan köfte hamurunu elinizle yoğurun. Daha sonra buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlendirilen köfte karışımını ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesip elinizde yuvarlayın.

Köftelerin her iki tarafını da kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri tabağa dizin. Bu arada sos için 1 yemek kaşığı tereyağını küçük, derin bir tencerede ısıtın. Yağın içerisine 1 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Kavrulmuş unun üzerine çorbadan 300 ml azar azar dökün ve karıştırın.

Mısr nişastasıyla 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın. Açılan nişastayı sosa ekleyin ve çırpma teli ile kısa süre karıştırın. Son olarak sosa soya sosunu, sıvı kremayı ve bit tıtam kadar karabineri ekleyin. Sosu karıştırın ve 1-2 dakika pişirin. Soya sosu yoksa tuz miktarını tercihinize göre ayarlayın.

Kızarmış İsveç köftelerini bir tabağa dizin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökün. Arzu ederseniz üzerine bir tutam maydanoz serpip bekletmeden hemen servis yapın.