Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türkiye'nin yeni komşusu ortaya çıktı! Ünlü profesörden ilk kez duyacaksınız

Yer bilimci Celal Şengör, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Ülkelerin yer değiştireceğini belirten Şengör, 10 milyon yıl sonra Türkiye'nin kara komşusu olacak ülkeyi açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 17:29
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 17:29

Türkiye'nin yeni komşusu ortaya çıktı! Ünlü profesörden ilk kez duyacaksınız

Celal Şengör'den Gelecek Tablosu: Türkiye'nin Komşuluk Haritası Değişiyor!

Ünlü yer bilimci Celal Şengör, son açıklamalarıyla bilim dünyasını sallayan bir senaryoyu gündeme getirdi. Şengör'e göre, dünya üzerindeki kıtalar ilerleyen zamanlarda yer değiştirecek ve bu değişim, Türkiye'nin coğrafi konumunu önemli ölçüde etkileyecek.

Bilim insanları, 600 milyon yıl gibi uzun bir zaman diliminde bir süper kıtanın oluştuğunu, en sonuncusunun ise 300 milyon yıl önce Pangea olduğunu ifade ederken, yer bilim uzmanı Celal Şengör, bu döngünün bir parçası olarak Türkiye'nin de rol alacağını dile getirdi. Şengör'e göre, 10 milyon yıl sonra Türkiye'nin kara komşusu değişecek ve Libya ile birleşerek yeni bir coğrafya meydana gelecek.

celal şengor

Şengör, dünyanın ısı kaybettiği bu süreçte yaşanacak kıta değişimini şu sözlerle açıkladı: "Suyu kaynatın ve üzerine bir şeyler koyun, fark edeceksiniz ki bunlar yerlerinde durmuyor. Aynı şekilde kıtalar için de durum böyle. Bilimsel araştırmalara göre Amerika kıtası ile Asya kıtası arasında devasa bir çarpışma yaşanacak ve yeni bir Pangea ortaya çıkacak."

Şengör'e göre, bu büyük kıta çarpışması sonucunda Hint Okyanusu'nda Antarktika'nın oluşmasıyla birlikte yeni bir Akdeniz doğacak. Ancak, bu dev değişimle birlikte Türkiye'nin kara komşusu değişecek. Şengör, 10 milyon yıl sonra Türkiye'nin Libya ile birleşeceğini ve Doğu Akdeniz'in tamamen kapanacağını öne sürdü.

Batı Avrupa ise Şengör'ün iddiasına göre parçalanacak, İsviçre'nin kuzeyinden başlayarak Frankfurt üzerinden Hollanda'ya doğru yavaşça ayrılacak. Avrupa'nın batısı adeta bir ada görünümü kazanacak. Bu senaryoya göre, Türkiye'nin coğrafi konumu, milyonlarca yıl sonra bile devam eden doğal değişimlerin bir parçası olmaya aday gözüküyor.