Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Türk kahvesini sabun gibi köpürten tüyo! Herkes sırrınızın peşine düşecek

Türk geleneğinde önemli bir yer tutan Türk kahvesi, Osmanlı'dan günümüze ulaşan en güzel sıcak içeceklerden biridir. Bu nedenle Türk kahvesini doğru şekilde hazırlamanız ve pişirmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 21:59
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 21:59

Türk kahvesini sabun gibi köpürten tüyo! Herkes sırrınızın peşine düşecek

İnce ve özenle kavrulmuş, köpüğü güzel olan Türk kahvesi kahve tiryakileri için çok özeldir. Türk kahvesini köpüklü yapmak ayrı bir erdemdir. Ne denerseniz deneyin köpüklü Türk kahvesi yapamıyorsanız bu önerileri deneyin..

Türk Kahvesi Ölçüleri:

Bir fincan Türk kahvesine bir tatlı kaşığı dolusu kahve eklemeniz gerekir.

Orta şekerli Türk kahvesi için; Fincan başına 2 tane kesme şeker

Az şekerli Türk kahvesi için; Fincan başına 1 tane kesme şeker

Şekerli Türk kahvesi için; Fincan başına 2 buçuk kesme şeker kullanabilirsiniz.

Türk kahvesini köpürten tüyo

Hazırlanışı:

Köpğklü bir Türk kahvesi hazırlamak için öncelikle cezveye şeker eklemelisiniz. Önce şekeri, sonra kahveyi, son olarak da soğuk suyu eklemeniz yeterli.

Kahve yaparken ocağa koymadan önce mutlaka karıştırın. Kahveyi ocağa koyduktan sonra asla karıştırmayın ve doğal olarak kaynamasını bekleyin. Demlenen kahve köpürmeye başlayınca köpüğü çıkarın ve kahve fincanına dökün. Daha sonra kahveyi 2-3 saniye ocağa koyun. Son olarak kahveyi fincana dökebilirsiniz.