Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

TFF'den hakem toplantısına ilşkin flaş açıklama

MHK'nın düzenli olarak yaptığı hakem eğitim toplantısındaki görüntülerin sızdırılmasıyla ilgili TFF açıklama yaptı. TFF'den hakemlerin eğitim toplantısına dair önemli açıklamaları! İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 27.03.2024 13:08
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 13:08

TFF'den hakem toplantısına ilşkin flaş açıklama

TFF, MHK tarafından düzenli olarak düzenlenen hakem eğitim toplantısına ilişkin görüntülerin sızdırılmasına ilişkin bir açıklama yayınladı. TFF, sızdırılan iç değerlendirme toplantısının 1 saat 4 dakikalık tam versiyonunu yayınladı.

TFF

Galatasaray ile Antalyaspor arasında, Tete'nin temasını penaltı olarak değerlendiren hakem Abdülkadir Bitigen ile TFF hakem antrenman danışmanı Hugh Dallas ve VAR antrenman danışmanı Pawel Gili'nin yer aldığı maçın videosu sosyal medyada viral oldu. ve harika bir sohbet için tasarlandı. Futbol Federasyonu, halka kapalı olan ve tesiste oynanan maçın videosunun izinsiz yayınlanmasının suç olduğunu ve soruşturma başlattığını söyledi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) tarafından düzenli olarak online olarak gerçekleştirilen iç değerlendirme toplantılarından biri olan 1 Mart 2024 Cuma günü yapılan toplantı, düzenli bir eğitim toplantısıdır. Kapalı ve iç toplantının bazı bölümleri sorumsuz ve kötü niyetli kişiler tarafından bağlam dışına çıkarılarak bazı sosyal medyada kamuoyunu manipüle etmek amacıyla paylaşıldı.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz; Bu toplantılarda haftanın önemli ve kritik tahkim kararları değerlendiriliyor, katılımcıların kararlara ilişkin yorumları dikkate alınıyor, emsaller tartışılıyor ve en uygun sonuca ulaşılmaya çalışılıyor. Kamuya kapalı olarak kurumda gerçekleşen bu toplantının izinsiz yayınlanması suçtur. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.