Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

TCDD beklenen personel alımını duyurdu! KPSS puanı olan herkes başvurabilecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), yeni bir işçi alımı duyurusu yayınladı. KPSS şartı aranmadan gerçekleştirilecek olan bu alımlar kapsamında toplamda 95 işçi istihdam edilecek. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 20.02.2024 18:08
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 18:08

TCDD beklenen personel alımını duyurdu! KPSS puanı olan herkes başvurabilecek

İşe alınacak personelin dağılımına bakıldığında, 12 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 69 makine bakımcı ve 14 makine teknisyeni - motor ve makine (motor tamircisi) kadrolarında istihdam sağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

tcdd

Başvuru şartlarına gelindiğinde, adayların belirtilen meslek yüksekokulu programları veya meslek lisesi bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Başvuracak adayların ilan tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmaları da bir diğer şart arasında yer almaktadır.

Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılacak olup, başvuru yapacak adaylar için belirli meslek kodlarında en az 3 yıl çalıştıklarını kare kodlu SGK tescil ve hizmet dökümüyle belgelemeleri gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapacak adayların işyerini görmeleri kendi açılarından faydalı olacaktır.

Uygulama ve sözlü sınav için belirlenecek adaylar, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi ile belirlenecektir. Sözlü sınavda adaylar, özgüven, yazılı iletişim, sözlü iletişim ve uygulama alanlarında değerlendirilecek ve başarı puanı en yüksek adaylardan talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

İşe başlayacak adaylar için deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi feshedilecektir. Ayrıca, işe başlayan adayların vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabileceği de belirtilmiştir.

Bu işçi alımları ile ilgili tüm detaylar ve başvuru süreci, TCDD'nin resmi web sitesi üzerinden duyurulacaktır.