Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tavada hemen pişen yufkasız börek tarifi! Az malzemeyle nefis lezzet

Türk mutfağının vazgeçilmezi yufkasız tava böreği! Az malzeme ile muhteşem lezzetli yufkasız tava böreği tarifini sizler için haberimizde yer verdik. İşte yufkasız tava böreği tarifi...

Yayın Tarihi: 02.03.2024 19:16
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 19:16

Tavada hemen pişen yufkasız börek tarifi! Az malzemeyle nefis lezzet

Yufkasız tava böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratikliği hem de lezzeti açısından en çok tercih edilen tariftir. Bu yufkasız tava böreği tarifi ile hazırlaması kolay bu leziz böreği sofranızda servis edebilirsiniz.

börek

Malzemeler;

- 3 adet yufkasız baklavalık börek hamuru

- 250 gram kıyma

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet yeşil biber

- 1 adet domates

- Yarım demet maydanoz

- Tuz, karabiber, pul biber

- 1 su bardağı süt

- 2 adet yumurta

- Yarım su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı;

1. Kıymayı bir tavada kavurun. Soğanı ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun.

2. Yeşil biberi ve domatesi küp halinde doğrayın. Kavrulan kıymanın üzerine ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

3. Kıyılmış maydanozu iç harcına ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın. 4. Diğer taraftan sütü, yumurtayı ve yağı bir kasede çırpın.

5. Tavaya biraz yağ dökün. Daha sonra bir parça yufkayı tavaya yayın. Üzerine süt-yumurta karışımını dökün.

6. Hazırladığınız kıymalı karışımı hamurun üzerine yayın. Üzerine bir kat daha yufka dökün. Süt-yumurta karışımını tekrar bu hamurun üzerine dökün.

7. Üçüncü yufkasız börek hamurunu üstüne yayın. Geri kalan süt ve yumurta karışımını üzerine dökün.

8. Tavanın kapağını kapatın ve böreği orta ateşte pişirin. Rengi kahverengi olana kadar kızartın. Yufkasız tava böreğini kapalı bir şekilde iyice pişene kadar pişirilir.

Böreklerimiz hazır. Afiyet olsun!