Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Taş gibi yoğurt meğer böyle mayalanıyormuş! Ev hanımlarının bilmediği o sır!

Yoğurdunuz çok çabuk sulanıyorsa bu ipuçlarını deneyin. Bu yoğurdun sulu olmasını önleyecektir. Yoğurt tüketilirken mutlaka bu yöntem kullanılmalıdır.

Yayın Tarihi: 04.03.2024 19:17
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 19:17

Taş gibi yoğurt meğer böyle mayalanıyormuş! Ev hanımlarının bilmediği o sır!

Yoğurdun içindeki su, yoğurdun kıvamından ayrıldığı için yoğurt sulu olur. Yoğurdun nem salımı genel olarak saklama koşullarına bağlıdır. Aynı zamanda yoğurdun içerdiği suyun açığa çıkmasıyla da su üretilebilmektedir. Bunun olmasını önlemek için yoğurdunuzu buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın veya süzme yoğurdu tercih edin.

"Metal kaşık asla kullanmayın"

Yoğurt yaparken metal kaşık kullanmamaya özen gösterin. Metal kaşıklar yoğurttaki faydalı olan bakterilere zarar vermektedir. Ve yoğurt hızla ekşimeye başlar. Bu yüzden tahta bir kaşığa ihtiyacınız var. Ayrıca yoğurt yerken tahta kaşık kullanarak bir kaseye dökün. Bu sayede yoğurdunuz bozulmaz ve sulu olmaz.

Taş gibi yoğurt meğer böyle mayalanıyormuş

Tahta kaşık nasıl temizlenir?

Adım 1: Malzemeleri hazırlayın

Temizlik için gerekli malzemeleri hazırlayın. Buna bulaşık sabunu, yumuşak sünger ya da bez, sıcak su, kurulama havlusu dahildir.

Adım 2: İlk temizlik

Tahta bir kaşığı kullanılmış bulaşık deterjanıyla ve sıcak suyla yıkayın. Yumuşak sünger veya bezle hafifçe ovalayın. Bu adımın amacı gıda parçacıklarını ve yağı yüzeyden uzaklaştırmaktır.

3. Adım: Durulama

Temizledikten sonra kaşığı temiz suyla durulayın. Bu, deterjan kalıntısını ve kiri iyice temizlemenizi sağlayacaktır.

Adım 4: Kurutma

Kaşığı temiz suyla duruladıktan hemen sonrasında kurulayın. Bunun için de yumuşak bez kullanabilirsiniz. Kaşığı kurutmak için havlu ya da kağıt havlu kullanmayın, çünkü nem kaşıkta uzun süre kalabilir ve tahtaya zarar verebilir.

Adım 5: Dezenfekte edin (isteğe bağlı)

Taşığı dezenfekte etmek istiyorsanız eğer sirke ya da limon suyu şeklindeki doğal dezenfektanları da kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için sirkeyi ya da imon suyunu suyla seyreltip kaşığın yüzeyine uygulayın. Daha sonra durulayın ve ardından kurulayın.