Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tarım ve Orman Bakanlığı, KPSS'li KPSS'siz binlerce personel alımı yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesine 7 bin 158 personel katmak için hazırlık yapıyor. Bakan İbrahim Yumaklı, bakanlığın personel ihtiyacını karşılamak için 982 ziraat mühendisi, 1422 mühendis ve 5 bin 736 diğer unvanlarda personel alımı yapacağını açıkladı. Bakanlığa başvuru yapmak isteyenler için tarih ve şartlar henüz belli olmadı. Bakanlığın personel alımı kontenjan dağılımı ise şöyle:

Yayın Tarihi: 19.12.2023 10:50
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 10:50

Tarım ve Orman Bakanlığı, KPSS'li KPSS'siz binlerce personel alımı yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 bin 158 personel alımı yapacağını duyurdu. Bakan İbrahim Yumaklı, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, bakanlığın personel ihtiyacını karşılamak için 982 ziraat mühendisi, 1422 mühendis ve 5 bin 736 diğer unvanlarda personel alımı yapacağını söyledi. Bakan Yumaklı, personel alımı için başvuru tarihleri ve şartlarının ilerleyen günlerde açıklanacağını belirtti.

personel alımı

PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

Bakan İbrahim Yumaklı, bakanlığın 7 bin 158 personel alımı yapacağını ve kontenjan dağılımının şu şekilde olduğunu bildirdi:

982 ziraat mühendisi

1422 mühendis (orman, su, gıda, tarım, çevre, makine, elektrik, inşaat, harita, kimya, biyoloji, jeoloji, meteoroloji, istatistik, fizik, matematik)

5 bin 736 diğer unvan (veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi, teknisyen, tekniker, şoför, memur, hizmetli, güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, temizlik görevlisi vb.)

PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞARTLARI

Bakan İbrahim Yumaklı, bakanlığın 7 bin 158 personel alımı için başvuru tarihleri ve şartlarının henüz netleşmediğini ifade etti. Bakan Yumaklı, başvuru tarihleri ve şartlarının ilerleyen günlerde bakanlığın resmi internet sitesi ve ilgili kurumların duyuruları aracılığıyla kamuoyuna duyurulacağını kaydetti.

-Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Bakan İbrahim Yumaklı, başvuru tarihlerinin ilerleyen günlerde duyurulacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları neler? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için başvuru şartları henüz belli olmadı. Bakan İbrahim Yumaklı, başvuru şartlarının ilerleyen günlerde duyurulacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı nasıl yapılacak? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı, bakanlığın resmi internet sitesi ve ilgili kurumların duyuruları aracılığıyla yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların, duyuruları takip etmeleri ve belirlenen tarih ve şartlara uygun olarak başvurularını yapmaları gerekecek.