Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tahkim Kurulu’ndan Faruk Koca’ya destek mi?

Ankaragücü, eski başkanları Faruk Koca’nın sürekli hak mahrumiyeti cezasına itiraz etti. Kulüp, Tahkim Kurulu’na başvurarak cezanın haksız ve ağır olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 18:00

Tahkim Kurulu’ndan Faruk Koca’ya destek mi?

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından çıkan olaylar nedeniyle PFDK tarafından 5 yıl hak mahrumiyeti ve üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan eski başkan Faruk Koca için MKE Ankaragücü Kulübü, Tahkim Kurulu’na itiraz etti. Kulüp, Faruk Koca’ya verilen cezanın ölçüsüz ve adaletsiz olduğunu belirterek, Tahkim Kurulu’ndan cezayı düşürmesini veya iptal etmesini talep etti.

CEZAYA ÖRNEK GÖSTERDİLER

MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faruk Koca’ya verilen cezanın çok ağır olduğunu ve daha önce benzer durumlarda Tahkim Kurulu’nun daha hafif cezalar verdiğini söyledi. Aytekin, bu konuda en yakın örneğin 2 Mart 2019’da Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor maçında yaşanan jiletli saldırı olduğunu hatırlattı. Aytekin, Amed Sportif Faaliyetler’in futbolcusunun 4 rakip takım futbolcusunu jiletle yaraladığı için PFDK tarafından 4 yıl men ve sürekli hak mahrumiyeti cezası aldığını ancak Tahkim Kurulu’nun bu cezayı 20 maç men ve 25 bin lira para cezasına indirdiğini ifade etti.

TAHKİM KURULU’NDAN ADALET BEKLİYORUZ

Aytekin, Tahkim Kurulu’na dün PFDK’nin kararına ilişkin itiraz dilekçelerini sunduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Kulüp olarak cezaların çok ağır olduğunun kanaatindeyiz. Buna ilişkin kulüp avukatlarımız itiraz dilekçemizi kurula sundular. Sürekli hak mahrumiyeti, yakın tarihte örneği olan bir ceza değil. Sadece Amed Sportif Faaliyetler ile Sakaryaspor arasında 02 Mart 2019’da oynanan TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında Amed Sportif Faaliyetler Kulübü sporcusunun 4 rakip takım futbolcusunu jiletle yaralaması sebebiyle PFDK tarafından sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verilmiş. Futbolcunun, Tahkim Kurulu nezdinde yapmış olduğu itiraz başvurusu neticesinde, Tahkim Kurulunca PFDK tarafından verilmiş olan sürekli hak mahrumiyeti cezası 20 resmi müsabakadan men ve 25 bin lira para cezası olarak düzeltilmiş. TFF tarafından geçmişte, Başkanımız Faruk Koca’nın eyleminden çok daha ağır bir durumda bile 20 müsabakadan men cezası verdiği düşünüldüğünde Tahkim Kurulunun Başkanımız Faruk Koca hakkında verilen cezayı düşürmesi ve daha hafif bir ceza vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Tahkim Kurulu’ndan adalet bekliyoruz.”

CEZALARIN TAMAMI İTİRAZ EDİLDİ

Aytekin, Faruk Koca’ya verilen cezanın yanı sıra, kulübe verilen 5 maç seyircisiz oynama cezası ile yöneticilere uygulanan çeşitli cezalara da itiraz ettiklerini söyledi. Aytekin, “Kulübümüze verilen 5 maç seyircisiz oynama cezası da çok ağır bir ceza. Bu cezaya da itiraz ettik. Ayrıca yöneticilerimize verilen cezalar da çok yüksek. Bu cezaların da düşürülmesini veya kaldırılmasını istiyoruz. Tahkim Kurulu’na yaptığımız itirazlarda, yaşanan olayların tüm detaylarını, görüntülerini, tanık ifadelerini ve delilleri sunduk. Tahkim Kurulu’nun bu itirazları değerlendirerek, kulübümüzün ve başkanımızın haklarını koruyacağına inanıyoruz.” dedi.