Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Soğan kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak! Faydasını öğrenince bir tanesini bile ziyan etmeyeceksiniz

Soğan kabuklarını çöpe atanlar bu haber sonrasında çok pişman olacak. Faydaları saymakla bitmeyen soğan kabukları için merak edilenler haberimizde.

Yayın Tarihi: 03.12.2023 22:48
Güncelleme Tarihi: 03.12.2023 22:48

Soğan kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak! Faydasını öğrenince bir tanesini bile ziyan etmeyeceksiniz

Soğan kabukları, sofralarımızda sıklıkla kullanılırken soğanın dış katmanlarından olurken faydaları ise saymakla bitmiyor. Henüz soğan kabuklarından çay yapmayı denemeyenler hemen bu tarifi denesin. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerimizi korur ve yaşlanma süreç yavaşlatılır.

Soğan kabukları, sindirim sistemine iyi gelirken içerisinde bulunan lifler sayesinde sindirim kolaylaştırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren soğan kabukları, vitamin ve mineraller sayesinde vücudun direncini yükseltirken hastalıklara karşı kalkan oluşturur.

Soğan kabuğu

MALZEMELER

1 su bardağı soğan kabuğu

3 su bardağı su

Bal veya limon (isteğe bağlı)

TARİF

Soğan kabukları yıkanarak taze olunması gerekir. Bir tencere içerisine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine kabuklar eklenerek kısık ateşte 10-15 dakika demlenir. Çay süzülerek içerisine bal ya da limon eklenerek tüketilir.