![Soğan kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak! Faydasını öğrenince bir tanesini bile ziyan etmeyeceksiniz](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/sogan-kabuklarini-cope-atan-bin-pisman-olacak-faydasini-ogrenince-bir-tanesini-bile-ziyan-etmeyeceksiniz-1200-555015.jpg)
Soğan kabukları, sofralarımızda sıklıkla kullanılırken soğanın dış katmanlarından olurken faydaları ise saymakla bitmiyor. Henüz soğan kabuklarından çay yapmayı denemeyenler hemen bu tarifi denesin. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerimizi korur ve yaşlanma süreç yavaşlatılır.
Soğan kabukları, sindirim sistemine iyi gelirken içerisinde bulunan lifler sayesinde sindirim kolaylaştırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren soğan kabukları, vitamin ve mineraller sayesinde vücudun direncini yükseltirken hastalıklara karşı kalkan oluşturur.
MALZEMELER
1 su bardağı soğan kabuğu
3 su bardağı su
Bal veya limon (isteğe bağlı)
TARİF
Soğan kabukları yıkanarak taze olunması gerekir. Bir tencere içerisine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine kabuklar eklenerek kısık ateşte 10-15 dakika demlenir. Çay süzülerek içerisine bal ya da limon eklenerek tüketilir.