Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

SGK İlanı Az Önce Resmi Gazete'de Yayımladı: SGK Kadın-Erkek Memur Alacak! Başvuru Şartları ve Tarihleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, taşra teşkilatında 100 denetmen yardımcısı istihdam edecek. Adaylar, 2022 veya 2023 KPSS puanlarına göre tercih yapabilecek. Başvurular, 5 Ocak 2023 tarihine kadar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 12:43
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 12:43

SGK İlanı Az Önce Resmi Gazete'de Yayımladı: SGK Kadın-Erkek Memur Alacak! Başvuru Şartları ve Tarihleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, personel alımı için Resmi Gazete’de ilan yayınladı. İlana göre, SGK taşra teşkilatı İstanbul Genel İdari Hizmetler sınıfında, Sosyal Güvenlik Denetmenliği hükümlerine göre sözlü sınavla 100 denetmen yardımcısı alacak. Adaylar, 2022 veya 2023 KPSS puanlarına göre tercih yapabilecek. Başvurular, 5 Ocak 2023 tarihine kadar online olarak yapılacak.

SGK MEMUR ALIMI YAPILACAK KADRO VE PUAN TÜRLERİ

personel alımı

SGK, 100 denetmen yardımcısı alımı için aşağıdaki tabloda belirtilen fakülte, yüksekokul veya bölümlerden mezun olan adayları arıyor. Ayrıca, adayların KPSSP39, KPSSP40, KPSSP41, KPSSP42, KPSSP43 veya KPSSP48 puan türlerinden en az 70 puan almış olması gerekiyor.

SGK MEMUR ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

SGK, memur alımı için adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra aşağıdaki özel şartları da talep ediyor:

Türk vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Tablo 1’de belirlenen fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

SGK MEMUR ALIMI BAŞVURU SÜRECİ VE YERİ

SGK, memur alımı için başvuruları 25 Aralık 2023 - 5 Ocak 2024 tarihleri arasında online olarak kabul edecek. Adaylar, başvurularını 1 adresi üzerinden yapabilecek. Başvuru sırasında adaylardan aşağıdaki belgeler istenecek:

Başvuru formu ve özgeçmiş,

Diploma veya mezuniyet belgesi,

İş deneyimini gösterir belgeler,

Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,

T.C. kimlik numarası,

Sağlık raporu,

Seyahat engeli olmadığına dair beyan,

Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

Adli sicil kaydı.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME VE SINAV

SGK, memur alımı için başvuruları değerlendirdikten sonra KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere alınacak kadro sayısının dört katı kadar adayı sözlü sınava çağıracak. Sözlü sınavda adayların; genel kültür, genel yetenek, mesleki bilgi, mesleki yeterlilik, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi konularda bilgi ve becerileri ölçülecek. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak gerekecek. Sözlü sınav sonuçlarına göre başarı sırası belirlenecek. Adaylar, sınav sonuçlarını 2 adresinden takip edebilecek.

SGK memur alımı ne zaman yapılacak?

SGK memur alımı için başvurular 25 Aralık 2023 - 5 Ocak 2024 tarihleri arasında online olarak yapılacak. Sözlü sınav tarihi ise daha sonra ilan edilecek.

SGK memur alımı kaç kişi yapacak?

SGK, taşra teşkilatı İstanbul Genel İdari Hizmetler sınıfında, Sosyal Güvenlik Denetmenliği hükümlerine göre sözlü sınavla 100 denetmen yardımcısı alacak.

SGK memur alımı için KPSS şartı var mı?

SGK memur alımı için adayların 2022 veya 2023 KPSS puanlarına göre tercih yapabilecek. Adayların KPSSP39, KPSSP40, KPSSP41, KPSSP42, KPSSP43 veya KPSSP48 puan türlerinden en az 70 puan almış olması gerekiyor.

SGK memur alımı için başvuru adresi nedir?

SGK memur alımı için başvurular 1 adresi üzerinden online olarak yapılacak.

SGK memur alımı için başvuru şartları nelerdir?

SGK memur alımı için adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra, en az dört yıllık lisans mezunu olmak, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gibi özel şartlar da aranıyor.