Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şeffaf telefon kılıfınız hemen kirleniyorsa bunu deneyin! İlk alındığı haline dönecek

Bazı insanlar cep telefonu kılıflarını üst düzey cep telefonlarını korumak ve görünümlerini güzelleştirmek için kullanırken, bazıları ise onları sadece korumak amacıyla kıyafetleriyle eşleştiriyor. Cep telefonu kılıflarından biri olan şeffaf cep telefonu kılıfı nasıl temizlenir, bu aralar arama motorlarında en çok aranan konuların başında geliyor ve bu sorunun cevabını haberimizin detayında bulabilirsiniz...

Yayın Tarihi: 20.02.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 17:22

Şeffaf telefon kılıfınız hemen kirleniyorsa bunu deneyin! İlk alındığı haline dönecek

Cep telefonu kılıfları, birbirinden eğlenceli modellere sahip, telefonunuza daha şık bir görünüm kazandıran, onu düşme ve darbelere karşı koruyan en trend ürünlerden biridir. Cep telefonu kılıfları söz konusu olduğunda birçok kişi şeffaf cep telefonu kılıflarını tercih eder, ancak şeffaf cep telefonu kılıflarının temizlenmesi çok zordur çünkü kolayca kirlenmeye eğilimlidirler. Gün içinde en sık dokunduğumuz ve farklı yerlerde bıraktığımız cep telefonları gün içerisinde çeşitli mikrop ve bakterilere maruz kalıyor, bu nedenle cep telefonlarının düzenli bir şekilde emizlenmesi gerekiyor. Bu durumda telefon kılıfınızı temizleme ve kirleri çıkarma konusunda aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz çok önemlidir. İşte telefon kılıfınızı nasıl temizleyeceğiniz hakkında bilgiler..

Telefon kılıfımı nasıl temizlerim?

* Ojenin çıkarılmasına yardımcı olan aseton, kirli veya sararmış telefon kılıfını temizlemek için mutlaka kullanmanız gereken yöntemlerden biridir. Asetonun içindeki maddeler telefon kılıfınızdaki lekelerin ve sararmaların kısa sürede giderilmesine yardımcı olabilir ancak asetonun çok fazla dökülmemesine dikkat edin. Çok fazla aseton dökmek telefon kılıfınızı çizebilir.

* Şeffaf bir telefon kılıfını temizlemenin en etkili yolu kesinlikle diş macunudur. Diş macunu şeffaf telefon kılıfınızı iyice temizlemenize yardımcı olacağı gibi aynı zamanda kısa sürede çıkaramayacağınız tüm kirleri de çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Şeffaf telefon kılıfınızı temizlemek istiyorsanız temiz pamuğa az miktarda diş macunu sürerek düzgün bir şekilde temizleyebilirsiniz. Diş macunuyla iyice temizledikten sonra diş macununu telefon kılıfınızdan çıkarmayı unutmayın. Telefon kılıfınızı ıslak mendil kullanarak temizleyebilirsiniz.

Telefon kılıfımı nasıl temizlerim

* Şeffaf bir telefon kılıfını temizlemenin bir yolu da kesinlikle sirke kullanmaktır. Sirke çok etkili bir temizlik ve sağlık ürünü olduğu gibi telefonunuzun temizliğinde de oldukça etkilidir. Telefonunuzdaki kiri ve sararmayı gidermek için uygun bir kaba sirke ekleyin. Kabın içine sirkeyi ekledikten sonra telefon kılıfınızı sirkenin içerisine yerleştirin. Sirkeyle ıslattıktan sonra telefon kılıfınızı suyla iyice durulayın. Yıkayıp kuruladıktan sonra telefonunuzun çok temiz ve güzel göründüğünü göreceksiniz. Sirke, telefon kılıfınızı temizlemenin en etkili yollarından biridir. Sterilizasyon işlevi aynı zamanda telefonunuzun dezenfekte edilmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda telefon kılıfınızı temizlerken mutlaka sirke kullanın çünkü telefon kılıfınızdaki siyah nokta sorununu çözmeye yardımcı olacaktır.

* Silikon telefon kılıflarında ise durum biraz farklıdır. Silikon akıllı telefon kılıfları mikrop çekmeye yatkın malzemelerden yapılmış olsa da tozlanmaya ve çizilmeye yatkın olduğundan kullanımı zor olan kılıf türlerinden biridir. Silikon telefon kılıfınız varsa ılık suya bulaşık deterjanı ekleyin. Bulaşık deterjanını suyla köpürttükten sonra silikon şeklindeki cep telefonu kılıfını suyun içerisine yerleştirin. Bulaşık deterjanlı suda bir süre beklettikten sonra telefonunuzu çıkarıp suyla durulayın. Silikon cep telefonlarını temizlerken suyun ıcak olmamasına dikkat etmek çok önemlidir. Sıcak su silikonun şekline zarar verebileceği için telefonunuzu temizlemek için kullandığınız suyun çok sıcak olmadığından emin olun.

Telefon kılıfımı nasıl temizlerim

Yukarıdaki cep telefonu kılıfı temizleme yöntemlerinden herhangi birini kullanırsanız telefonunuzdaki tüm kir, sararma ve koyu lekelerin yok olacağını fark edeceksiniz. Sahip olduğunuz telefon kılıfının türüne göre doğru temizleme yöntemini seçerseniz, telefon kılıfındaki tüm kirlerin temizleneceğini göreceksiniz.