Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Savunma Sanayii Başkanlığı Yüksek Maaşı Personel Alacak: Başvuru Şartları ve Tarihleri

Savunma Sanayii Başkanlığı, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7. dereceli kadroda görevlendirilmek üzere 6 uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Adaylar, Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı’na katılmak için belirlenen şartları taşımaları gerekiyor.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 16:13
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 16:13

Savunma Sanayii Başkanlığı Yüksek Maaşı Personel Alacak: Başvuru Şartları ve Tarihleri

Savunma Sanayii Başkanlığı, 6 uzman yardımcısı alımı için sınav yapacak. Sınava başvurmak isteyen adayların, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmaları, KPSS ve YDS’den belirli puanları almış olmaları, 35 yaşından büyük olmamaları gibi şartları sağlamaları gerekiyor. Başvurular, 2-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Savunma Sanayii Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılacak. Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav, 14 Mart 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR? 

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre, sınava başvurmak isteyen adayların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen niteliklere sahip olmak

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak (bölümler ilanda belirtilmiştir)

2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) ilgili puan türünden en az 85 puan almış olmak

2022 yılı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) İngilizce dilinden en az 80 puan almış olmak

Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak

BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK? 

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın uzman yardımcısı alımı için başvuru süreci 2 Şubat 2024 tarihinde başlayacak ve 16 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Adaylar, başvurularını Savunma Sanayii Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapacaklar. Başvuru sırasında adayların aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor:

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Diploma veya mezuniyet belgesi

KPSS sonuç belgesi

YDS sonuç belgesi

Özgeçmiş

Erkek adaylar için askerlik durum belgesi

Adli sicil kaydı

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK? 

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın uzman yardımcısı alımı için yapılacak sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav, 14 Mart 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavda adaylara, genel kültür, genel yetenek ve mesleki bilgi konularında sorular sorulacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda adayların, mesleki yeterlilikleri, bilgi düzeyleri, ifade yetenekleri, muhakeme güçleri, temsil kabiliyetleri, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu değerlendirilecek