Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şampiyonlar Ligi tarih oluyor! UEFA Avrupa Süper Ligi ne zaman başlayacak, kaç takım katılacak?

Avrupa Süper Ligi'nin gündeme gelmesiyle birlikte futbol dünyasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi'nde de bu değişim rüzgarının etkileri hissediliyor. Ortaya atılan iddialara göre, Şampiyonlar Ligi'nin gelecek sezon, mevcut formatında son kez düzenlenebileceği konuşuluyor. Avrupa Süper Ligi'nin etkisiyle UEFA'nın mevcut organizasyonu revize etme çalışmaları sürerken, futbolseverler gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi'nde nasıl bir formatla karşılaşacakları konusunda detaylar haberimizde

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:10
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:10

Şampiyonlar Ligi tarih oluyor! UEFA Avrupa Süper Ligi ne zaman başlayacak, kaç takım katılacak?

Avrupa Adalet Divanı'nın UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin oluşturulmasını engellemesine ilişkin aldığı karar, futbol dünyasında geniş kapsamlı bir tartışma başlattı. Kararın rekabet yasalarına aykırı olduğuna yönelik görüşler öne çıkarken, bu durum Şampiyonlar Ligi'nin geleceğiyle ilgili spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Şampiyonlar Ligi'nin akıbetiyle ilgili ortaya atılan iddialara göre, Avrupa Süper Ligi'nin 2025-26 sezonunda resmi olarak başlaması planlanıyor. Haberler, bu tarihe kadar Şampiyonlar Ligi'nin mevcut formatında devam edebileceğini ve 2024-25 sezonunun son kez düzenlenebileceğini öne sürüyor. UEFA'nın daha önce belirlediği yeni formatın ise gelecek sezon uygulanması bekleniyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in, 60'tan fazla Avrupa kulübüyle ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor. Futbol dünyası, bu dinamik gelişmeler ışığında önemli değişikliklere hazırlanırken, Avrupa Süper Ligi'nin etkisiyle kulüp futbolunun geleceği belirsizlik içerisinde şekilleniyor.