Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şaha kalkan Bitcoin paraşütsüz çakıldı! Kriptocular saniyeler içinde tuzla buz oldu

Bitcoin'de Fiyat Dalgalanmaları yaşanıyor! SEC ETF Kararı Bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 21:14
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 21:14

Şaha kalkan Bitcoin paraşütsüz çakıldı! Kriptocular saniyeler içinde tuzla buz oldu

Kripto para piyasalarında heyecan dolu anlar yaşanıyor. Bitcoin, gün içinde 45 bin doların üzerine çıkarak yatırımcıları sevindirirken, Amerika'nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan bir açıklama ile sert bir düşüş yaşandı.

Bitcoin, 45 bin dolar seviyesini aşmasının ardından yüzde 9'a varan bir gerileme ile 41 bin doların altına indi. Bu ani düşüşte etkili olan faktör ise SEC'in Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu üzerindeki belirsizlik. SEC'in 10 Ocak'a kadar bu konuda bir karar vermesi bekleniyor ancak son iddialara göre kurum, karar için ek süre talep etmiş durumda.

Bitcoin'de Fiyat Dalgalanmaları

Bitcoin yatırımcıları, SEC'in ETF başvurusu hakkında alacağı kararı beklerken, piyasada yaşanan dalgalanmalar dikkatleri çekiyor. Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, SEC'in ek süre talebinin ardında yatan sebepler henüz netlik kazanmış değil. Ancak bu gelişme, kripto para dünyasında geleceğe yönelik belirsizlikleri artırarak, yatırımcıları endişelendiriyor.

Öte yandan, Bitcoin'in hızla değişen değeri ve bu tür düşüşler, kripto para piyasasının volatilitesini bir kez daha vurguluyor. Yatırımcılar, gelecekteki fiyat hareketleri ve SEC'in ETF başvurusuna ilişkin kararı yakından takip ediyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.