Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen bu haberden sonra pazardan kilo kilo alacak

Ömrünüzü uzatacak ve sağlıklı yaşamın bir numaralı besini belli oldu. Dr. Sarah, yaşamınızı uzatmak için bilinmeyen sırları açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 18:14
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 18:14

Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen bu haberden sonra pazardan kilo kilo alacak

Uzun ve sağlıklı bir yaşam dengeli ve çeşitli beslenmeye ihtiyaç olurken tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekir. Tam tahıllar tüketmek ve protein ihtiyacının sağlıklı kaynaklardan karşılanması gerekir. Omega 3 yağ asitleri, lif içeren gıdaların faydaları oldukça fazla olurken uzmanlar ömrü uzatan o besini duyurdu.

BUNU TÜKETENLERİN ÖMRÜ UZUYOR

Ortalama yaşam süreleri erkeklerde 79 olurken kadınlarda ise 82 olarak belirlendi. Bunların bir kısmı genetik bir kısmı ise tüketime bağlı olarak sonuçlanıyor. Dr. Sarah Kayat, meyve ve sebze yemenin önemine vurgu yaparken brokolinin faydalarını saydı. Antioksidan ve antienflamatuar özelliklerine sahip olurken bağışıklık savunmasını desteklemektedir. Sülforafanın kanserle mücadelede de etkili bir ilaç olduğu biliniyor.

brokoli

UZUN YILLARIN SIRRI

Yapılan araştırmalar üzerine bu bileşiğin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kansere karşı riski azaltırken Dr. Sarah brokoli içerisinde C, A, K ve diğer önemli vitaminlerin olduğu belirtildi. Katarakt riskini azaltır, yaşa bağlı görme kaybını önler. Makula dejenerasyonu. Çeşitli çalışmalar brokolinin kalp sağlığını çeşitli ölçülerde destek sağlanır.

Yapılan bir çalışma üzerine toz brokoli filizi takviyesi alan kişilerin trigliserit ve kötü LDL kolestrol seviyelerinin önemli ölçüde düşük olurken HDL kolestrol seviyesini artırır.