![Reçel yapmanın bilinmeyen püf noktası! İçine ekleyince şerbetlenmesini önlüyormuş](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/recel-yapmanin-bilinmeyen-puf-noktasi-icine-ekleyince-serbetlenmesini-onluyormus-1200-826562.jpg)
Reçel yapmak, meyvenin lezzetini korumanın ve uzun süreli saklamanın harika bir yoludur. Ancak başarılı bir reçele hazırlanmak için doğru teknikleri ve aynı zamanda bilgileri bilmek önemlidir. İşte reçel yaparken bilinmesi gerekenler.
1. Tencereye Eklemek Kesinlikle Şart
Reçel yaparken sadece meyve ve şekeri bir tencereye atıp kaynatmak yeterli değildir. Reçelin kıvamını daha da arttırmak için tavaya limon suyu veya elma sirkesi eklemeniz gerekir. Bu, reçelin kıvamını iki katına çıkaracaktır.
2. Doğru Meyveleri Seçin
Reçel yapımında kullanılan meyvelerin taze ve aynı zamanda olgun olması çok önem taşır. Yıkadıktan sonra meyveleri iyice kurutup çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Tohumlar reçelin tadını etkileyebilir.
3. Şekeri Ölçülü Kullanın
Reçel yapımında kullanılan şekerin doğru miktarı reçelin tadını belirler. Çok fazla şeker kullanmak reçelin lezzetini etkileyebilirken, çok az şeker kullanmak da reçelin kıvamını etkileyebilir. Meyve miktarına göre genellikle şekerin yarısının kullanılması tavsiye edilir.
4. Pişirme Süresine Dikkat Edin
Reçel pişirirken sürekli karıştırmanız gerekir. Ayrıca pişirme süresi de oldukça önemlidir. Reçel mükemmel kıvamda pişirilmelidir. Bu süre genel olarak 30-40 dakikadır.
5. Saklama Koşullarına Dikkat
Reçel hazırlandıktan sonra uygun koşullarda saklanmalıdır. Sterilize edilmiş kavanozlara dökün ve sıkıca kapatın. Serin, aynı zamanda da karanlık bir yerde saklanabilir. Reçelinizin daha uzun süre taze kalması için içine biraz yağ da ekleyebilirsiniz.