Pastanelerdeki gibi lezzetli, kabaran bir poğaça yapmak oldukça basit. Pastanelerdeki gibi bir poğaça tarifinin sırrı nedir? Tüm detaylar haberimizde.
BALON GİBİ KABARAN POĞAÇA TARİFİ!
Balon gibi kabaran lezzetli bir poğaça tarifi sırrı verildi. Pastanelerdeki gibi kabarık poğaça yapmak çok kolay.
Hamur işi sevenler bu tarifi evlerde yapabilirler. Pastanedeki kabarık ve lezzetli poğaçaların sırrı çok basit. Çay vakitlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan poğaça pratik bir şekilde yapılabilir.
Lezzetli poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
1 ılık su bardağında su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısını poğaça üzeri için ayırın)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
Tatlı kaşığının yarısı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
5 su bardağı su
Poğaça tarifi
Hamur kısmı için: 1 su bardağı ılık su, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz kaba alınarak çırpıcıyla karıştırılmalı. İnstant maya, un eklenerek hamuru yoğuralım. Streç film ile kaplayalım. Örtüyle üzerini örterek 1 saat oda sıcaklığından sıcak bir ortamda mayalanması için bekleyelim.
Tezgaha unu serpiştirelim. Hamuru alalım yoğurarak toparlayalım. 12 parça hamur elde edelim. Bir hamuru içe doğru toparlayıp elimizde yuvarlak haline getirelim. Bu şekilde şekillenen poğaçaları tepsiye alalım. 20 dakika tepsi mayası için beklemeye alalım. Yumurta sarısını fırçayla sürelim. Poğaça üzerine çatalla çizikler atarak isteğe bağlı susam, çörek otu, haşhaş serpiştirelim. Fırına 180 derecede fansız bir ayarda 25 dakika boyunca pişirelim. Alt, üst kızaran poğaçaları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.