Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

PTT taşın altına elini koydu! Dar gelirliye 12 ay 7.200 TL nakit yardım!

Son iki yıldır ihtiyaç sahibi ailelere birçok alanda yardımlar sağlanıyor. Bu yardım ödemeleri bu yılda son sürat devem etmektedir. Gelen bir son dakika bilgisine göre yeni bir ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 23.04.2024 18:34
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 18:34

PTT taşın altına elini koydu! Dar gelirliye 12 ay 7.200 TL nakit yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca pandemi döneminden itibaren bir takım destek ödemeleri yapılıyor. Yapılan bu destek ödemlerinde sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

otomobil

ZİRAAT BANKASI VE PTT İŞBİRLİĞİYLE 7.200 TL YARDIM ÖDEMESİ YAPILACAK!

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere mükemmel destek sağlıyor! Ziraat Bankası ve PTT'nin sağladığı 7.200 TL'lik destekten de yararlanabilirsiniz.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, insanların ihtiyaç duyduğu her alanda nakdi yardım sağlama misyonunu sürdürüyor. Devlet destekli sosyal yardımlar engellilere, yaşlılara, evde bakım hizmeti alan kişilere, çocuklu ailelere, okuldaki ergenlere ve şimdi de genç yetişkinlere ödenmektedir.

Her türlü sosyal yardım ihtiyacına yönelik nakit yardımı sağlanmaktadır. Bu destekler; Gıda, giyim, fatura, barınma, onarım, afet yardımı, sağlık, engellilik ve yaşlanma gibi pek çok farklı alanda yardım sağlanmaktadır.

ÇOCUK VE GENÇLERE YÖNELİK DEVLET DESTEĞİ BAŞVURULARI

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün sunduğu desteklerden biri de ergenlere yöneliktir. Çocuk ve gençlere yönelik 7.200 TL'lik nakdi yardıma başvurular e-devlet üzerinden veya doğrudan Sosyal Dayanışma ve Destekleme Kuruluşu'na (SYDV) yapılabilecek. Uygulama, T.C. Kimlik numaranızı, ehliyetinizi veya pasaportunuzu kullanarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

SOSYAL YARDIMIN KOŞULLARI

Bu sosyal yardımdan faydalanmanın tek şartı vardır. Belirtilen koşulları sağlayan çocuk ve gençler bu destekten faydalanabilmektedir. Aylık 600 lira olarak hesaplanan sosyal yardımların ödemesi iki ayda bir 1.200 lira olmak üzere yıllık toplam 7.200 liraya ulaşıyor.

Yetimlere destek, kayıt sonrasında PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden alınabiliyor. Yetim ve yetim yardımları, ebeveynlerden birinin ölümü halinde diğer ebeveyne, her iki ebeveynin ölümü halinde ise doğrudan çocuklara ödenir. Bu ödeme, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar içindir.