Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

PTT AVM'den flaş karar! Türkiye'de ilk olmuştu: Resmen açıklandı

PTT Avm halka arz oluyor! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 22:42
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 22:42

PTT AVM'den flaş karar! Türkiye'de ilk olmuştu: Resmen açıklandı

PttAVM, Varlık Fonu bünyesinde faaliyet gösteren PTT'nin iştiraklerinden biri olarak halka arz edilecek. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten'in açıklamalarına göre, PttAVM'nin yüzde 15'i halka arz edilecek ve bu sürecin tamamlanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunulmuş durumda. Gülten, halka arz gelirlerinin, depo kurma ve PttAVM'ye yapılacak yatırımlar için kullanılacağını belirtti.

Halka arz süreci, kurulduklarında Türkiye'nin ilk ve tek pazar yeri olan PttAVM'nin büyüme stratejisini destekleyecek. Gülten, sürecin şu an SPK ile görüşme halinde olduklarını ve başvurularını gerçekleştirdiklerini söyledi. PttAVM'nin sunduğu hizmetler arasında milyonlarca ürün ve üye bulunuyor. Gülten, Türkiye'deki satıcıların ürünlerini dünya genelinde dağıtmaya odaklandıklarını ve PttAVM'nin bu alanda büyük bir potansiyeli olduğunu vurguladı.

ptt avm halka arz oluyor

Halka arz süreciyle ilgili Gülten, "Halka arz çalışmaları iki yıldır var, önümüzdeki aylar içerisinde kararımızı alacağız." şeklinde konuştu. PttAVM'nin bu süreçle elde edeceği gelirlerle, şirketin büyüme hedeflerini desteklemeyi planlıyorlar. Gülten, ayrıca şirketin Katar'da Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitesine sahip olduğunu ve dünya genelinde diğer Posta İdareleri tarafından ilgi gördüklerini ifade etti.

Son olarak, PttAVM'nin halka arz sürecine dahil olmak isteyen yatırımcıları uyarıda bulunmak önemli. Süreç henüz tamamlanmadı ve talep toplama tarihleri belli değil. Yatırımcılar, resmi açıklamaları takip ederek güncel bilgilere ulaşmalı ve dikkatli olmalılar. Sürecin detayları ve gelişmeler, PTT tarafından yapılan resmi açıklamalarla duyurulacak.