Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Piyasada sahtesi gırla! Evdeki elmalarla kendin elma sirkenizi yapın: Doğal ev sirkesi tarifiyle sağlıklı bir yaşam!

Evde kendi elma sirkenizi yapmak istiyorsanız, pratik ve sağlıklı bir tarifle karşınızdayız! İşte ev yapımı elma sirkesi tarifi...

Yayın Tarihi: 07.12.2023 19:00
Güncelleme Tarihi: 07.12.2023 19:00

Piyasada sahtesi gırla! Evdeki elmalarla kendin elma sirkenizi yapın: Doğal ev sirkesi tarifiyle sağlıklı bir yaşam!

Elmaları seçerken, kırmızı ve tatlı olanları tercih edin. Kabuklarını soymadan yıkayın ve dörde kesin. Sirke yapacağınız kavanoza doldurun, çekirdekleri veya sapları çıkarmaya gerek yok, süzülerek dibe inecekler.

ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

elma sirkesi

Kavanoz dolduğunda üzerine su, tuz ve sirke anasını ekleyin. Ağzına bir tülbent parçası koyun ve kapağı kapatın. Ardından, 20 gün boyunca her gün kavanozu açıp karıştırın, sonra kapatın. 20. günden 40. güne kadar sirkeye dokunmayın. Bu süre zarfında elmalar dibe çöker, sirke üste çıkar. 40 gün sonra ev yapımı elma sirkeniz kullanıma hazır olacaktır.

ELMA SİRKESİ YAPIMINDA PÜF NOKTASI

Sirkenin oluşması için sirke mayası gereklidir. Sirke anası, önceki sirkelerin üstünde oluşan jel kıvamlı sirke olarak bilinir. Bu maya ile yeni sirkenizi yapabilirsiniz.

İlk defa sirke yapıyorsanız maya olarak nohut, bulgur ve şeker kullanabilirsiniz. Organik bal da tercih edilebilir, bu sirke daha lezzetli olacaktır.

Sirkenizi plastik yerine cam kavanozlarda yapmaya özen gösterin, bu sağlıklı ve hijyenik bir seçenektir.