Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Petekleri cayır cayır ısıtan formül! Düşük derecede bile sıcacık yapacak

Kaloriferler ve doğalgazlı radyatörler konforlu bir yaşam için önemli ısıtma sistemleridir. Ancak zamanla biriken tortu, pas, kireç gibi kalıntılar ısıtma sisteminizin performansını olumsuz etkileyebilir. İşte ısınma probleminizi çözebilecek bazı pratik adımlar. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 14.01.2024 09:02
Güncelleme Tarihi: 14.01.2024 09:02

Petekleri cayır cayır ısıtan formül! Düşük derecede bile sıcacık yapacak

Kombinizi en yüksek derecede ateşleseniz bile kombiniz evinizi ısınmıyor ve doğalgaz faturanız çok fazla geliyorsa sizlere bu sorunu çözmeniz için bazı yöntemler önereceğiz. Detaylar haberimizde...

su

KALORİFER VE DOĞALGAZ PETEKLERİNE ÇÖZÜM! ISITMIYORSA MEĞER ÇÖZÜMÜ BU KADAR KOLAYMIŞ

Bu adımları takip etmek radyatörlerinizin verimliliğini artıracak ve ısıtma sisteminizin performansını olumlu yönde etkileyecektir.

Eğer ısınmazsa çözüm görünüşe göre çok basit. Radyatör temizliği konusunda daha fazla bilgiye veya profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa profesyonel bir firmayla iletişime geçmenizi öneririz. Bu sayede ısıtma sisteminizin uzun süre verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Konforlu ısıtma için ısıtıcı ve doğalgazlı radyatörün verimli çalışması çok önemlidir. Ancak zamanla radyatörlerde biriken tortu, pas, kireç gibi kalıntılar ısıtma sisteminizin performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer ısınmazsa çözüm görünüşe göre çok basit. Radyatörün temizlenmesi bu sorunu çözmenin etkili bir yoludur.

Radyatörün temizlenmesi, özel ekipman ve uzmanlık gerektiren bir işlemdir, bu nedenle genellikle profesyonel yardım almak en iyisidir. Ancak kolay temizlik için şu adımları takip edebilirsiniz:

Radyatör vanasını kapatın ve radyatör soğuyana kadar bekleyin.

Radyatör peteğinin üst kısmındaki hava tahliye vanasını kullanarak havayı boşaltın.

Radyatör peteğinin altındaki tahliye vanasını kullanarak suyu boşaltın. Petekleri radyatör temizleyicilerinizden birini kullanarak temizleyin. Bu ürünleri kullanmadan önce daima üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun. Radyatörü temiz suyla durulayın ve tahliye vanasını kapatın.

Radyatör peteğini suyla doldurun ve hava tahliye vanasını kullanarak havayı boşaltın.

Radyatör vanasını açın ve sistemi yeniden başlatın.

PETEKLERİN HAVASININ ALINMASI ŞART

Radyatörde hava kalması durumunda kombi açık olmasına rağmen radyatör ısınmayacaktır. Bunun için petek havalandırılmalıdır.

Peteklerin sağ üst veya sol üst kısmında havalandırma vanası bulunmaktadır. Bir tornavida kullanarak bu valfi yavaşça saat yönünün tersine çevirin. Bu vanayı çevirdiğinizde su yavaş yavaş dışarı çıkacaktır. Bu nedenle kabın suyun akacağı petek pozisyonunda yerleştirilmesi etkili olur. Sıcak su çıkana kadar vanayı çevirmeye devam edin.