Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Öğrenci, 61 yaş, 65 yaş ulaşım kartı kullananlar dikkat! Bomba değişiklik duyuruldu

Toplu taşımalarda yeni karar! Ücretsiz ve indirimli kartlarda yeni dönem başladı! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 28.12.2023 23:28
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 23:28

Öğrenci, 61 yaş, 65 yaş ulaşım kartı kullananlar dikkat! Bomba değişiklik duyuruldu

Ücretsiz ve indirimli ulaşım kartlarında iki yeni değişiklik Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdi. Yapılan değişikliklere göre yönetmelikte yürütme yetkisi Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'na devredildi. Ücretsiz araç kullanma kapsamında ödenen gelir desteğinin usul ve esasları da yeniden düzenlendi.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Toplu taşımada ücretsiz ve indirimli kart kullanan kişilere uygulanacak ücretsiz veya indirim kartlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bloomberg'in haberine göre; Resmî yayında yayımlanan kararda "Taksiler, dolmuşlar, minibüsler, eğlence, turistik ve hizmet araçları hariç olmak üzere şehir içi kara ve deniz taşımacılığı; şehrin demiryolları ve su yollarında verilen toplu taşıma hizmetleri ile şirket, dernek, kurum ve kuruluşlar belediyeler tarafından kurulan şirketler veya belediye tarafından yetkilendirilen şirketler tarafından sağlanan veya demiryolları ve deniz araçlarını kullanan özel kişiler veya şehir hizmetlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür." açıklaması yapıldı. Ücretsiz sürüş çerçevesinde gelir desteğinin usul ve esaslarının değiştirilmesine ilişkin yönetmelik de Resmî Gazete'de yayımlandı. 

Yeni Dönem Başlıyor

“6/1/2016 tarihli ve 29585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup, mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen” ibaresi “verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait” olarak değişti. Aynı yönetmeliğin 7. maddesinde yer alan "Genel Müdürlük ve" ibaresi kaldırılmıştır. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. "Bu Yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal İşler Bakanı ile Maliye Bakanı müştereken yürütür." denildi.