Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

O kişilere bayram piyangosu vurdu! Bayram ikramiyesi almaya hak kazandılar: İşte o kişiler

Bayram ikramiyesinde güncelleme! EYT'liler de bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 19:40
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 19:40

O kişilere bayram piyangosu vurdu! Bayram ikramiyesi almaya hak kazandılar: İşte o kişiler

Emekli olanlar adına bayram ikramiyesinin artırılması memnuniyetle karşılanmakta. İkramiye tutarı daha önce 2.000 TL olarak belirlenmişken şimdi 3.000 TL'ye arttırıldı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAYRAM İKRAMİYESİNDE YENİLİK

Düzenlemeye ilişkin meclis süreci bugün başlıyor ve ilk ödemelerin Ramazan Bayramı öncesinde 10 Nisan'da yapılması öngörülüyor. Bayram ikramiyesinden faydalanacaklar arasında, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alanlar ve sürekli iş göremezlik geliri veya ölüm geliri almakta olanlar bulunmakta. Bunların yanı sıra şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlarla bunların hak sahipleri de ikramiyeden yararlanacak. Yargı paketine eklenen düzenlemeler önce TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek, ardından Genel Kurul'da oylanarak yasalaşacak ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmî Gazete'de yayımlanacak. SGK'dan emekli maaşı, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri alanlar ikramiye alacak. EYT düzenlemesi ile emekli olanlar da dahil. SGK'dan emekli maaşı, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ya da sürekli iş göremezlik geliri alanlar da ikramiyeden yararlanacak.

Bayram İkramiyesinde Yenilik

Bundan EYT düzenlemesiyle emekli olan kişiler de yararlanacak. İkramiye ödemesi dosya başına 3.000 liradır. Dul ve yetim aylığı alan herkes, kendi oranlarına göre hesaplanan bir miktar alır. Örneğin yüzde 50 dul aylığı alan kişiye bin 500 TL, yüzde 25 yetim aylığı alan çocuğa ise 750 lira ikramiye verilecek. İş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli sakatlık geliri alan kişilere, gelirlerinin yüzdesine göre çeşitli miktarlarda ikramiye ödenmektedir. Hem kendi emekli maaşınızı hem de ölen eşinizden ölüm aylığı alıyorsanız, yüksek emekli maaşına göre 3.000 lira ikramiye ödemesi yapılacak. Bayram ikramiyesi almanın ön koşulu, bayram ayında aylık maaş almaktır. Bu sene Nisan ve Haziran aylarında iki bayram ikramiyesi verilecek. Bu seneki Ramazan Bayramı ikramiyesi 1-9 Nisan tarihleri ​​arasında, Kurban Bayramı ikramiyesi ise 10-15 Haziran tarihleri ​​arasında yatırılacak. Kesin tarih Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak. İkramiye ödemesi için gerekli prosedürlerin tamamlanamaması durumunda ikramiye daha sonra maaşınızla birlikte ödenecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuru yapmadan ikramiye ödeyecek. İkramiye ödemelerinden kesinti yapılamaz ve bu ödemelere haciz yapılamaz.