Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

O kişiler sevinçten kalkıp oynayacak! Toplu taşıma tamamen bedava oldu: tek şart ise...

O ilden müjdeli haber geldi! Bu meslek grubundansanız ulaşım ücretsiz! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 11:57
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 11:57

O kişiler sevinçten kalkıp oynayacak! Toplu taşıma tamamen bedava oldu: tek şart ise...

Bu eyalette toplu taşımayı kullanmayı planlayanlar dikkat! Bu meslek gruplarına ulaşım tamamen ücretsizdir. İşte İzmir'de ücretsiz toplu taşıma kartı kullananların listesi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

İZMİR'DE BU MESLEKLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ 

İzmir'de toplu taşımayı kullanmak isteyen vatandaşlar normal bilete 13 TL, öğrencilere 5 TL, indirim kartı sahipleri ise 11,52 TL ödeyecek. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aktarma yapılan biletlerin 1 Mart 2024 tarihinden itibaren 120 dakika süreyle ücretsiz olacağını açıkladı. Ayrıca bazı meslek grupları ücretsiz toplu taşıma hizmetlerinden yararlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın "Ücretsiz veya İndirimli Bilet Yönetmeliği"ne göre 65 yaş ve üzeri kişiler, aldıkları biletlerle şehrin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Sağlık Kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzeri engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarıyla yüzde 50 ve üzeri ağır engelli olduğunu belgeleyenler, kendileriyle beraber bir refakatçi ile birlikte seyahat ederek şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanabilmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu çalışanları, nüfus sayımı, anket, denetim ve veri kalite kontrol görevlerini yerine getirdikleri sürece şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabiliyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafınca verilen Basın Kartı, 4736 Sayılı Kanun, 2002/3700 sayılı Kararname ve Basın Kartı Yönetmeliği çerçevesinde düzenleniyor. Basın Kartına sahip olanlar, ulaşımdan ücretsiz şekilde faydalanabilirler. 

İzmir'de Bu Mesleklere Ulaşım Ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kadro ünvanı zabıta olan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memur personeli, 24772 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2002/4109 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz biçimde faydalanır. 26 Haziran 2019 tarih ve 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 40. maddesinin 1. fıkrası uyarınca muvazzaflık hizmetini bedelli olarak yerine getiren kişiler hariç olmak üzere, erbaş ve er olanlara, hizmette geçen süre içinde kamunun ve belediyelerin işlettiği deniz ve şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaları için komutanlıkların talebi durumunda seyahat kartı veriliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinde belirtilen IX- Sahil Güvenlik Hizmetleri Sınıfı, Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında bulunan subay ve astsubayları içerir. Bunun yanı sıra sözleşmeli subaylar, sözleşmeli astsubaylar ve uzman erbaşlar da bu karta sahiptir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinde belirtilen VIII- Jandarma Hizmetleri Sınıfı, Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarında bulunan subay, astsubay ve uzman jandarmaları içeriyor. Bunun yanı sıra sözleşmeli subaylar, sözleşmeli astsubaylar ve uzman erbaşlar da bu karta sahiptir. EHS Polis (Emniyet Hizmetleri Sınıfı) Kartı, 2002/3700 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi uyarınca İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kadrolu ve fiilen görev yapan emniyet hizmetleri sınıfı personelinin (polis, çarşı ve mahalle bekçileri) ücretsiz ulaşım kartı.