Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Nar ayıklamanın en basit ve pratik yolu! Bu yöntemle dakikalarca uğraşmak zorunda kalmayacaksınız

Sevilen meyvelerden olan nar yemesi en zor olarak görülsede bunun püf noktaları yayınlandı. C vitamini sayesinde kış mevsimlerinde hastalıklara karşı koruma sağlayabilecek. Nar ayıklamanın püf noktaları ve tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 11:43
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 11:43

Nar ayıklamanın en basit ve pratik yolu! Bu yöntemle dakikalarca uğraşmak zorunda kalmayacaksınız

Havaların soğumasıyla beraber adeta vitamin deposu olan nar bol meyve ve sebze tüketimlerinde önerilirken faydaları ise saymakla bitmiyor. Demir, potasyum, polyphenol açısından zengin olurken sıklıkla tercih ediliyor. Çekirdek taneli olan nar meyvesi en kolay şekilde nasıl ayıklanır?

NAR NASIL AYIKLANIR?

Nar soyma işlemi birçok kişinin zorlandığı durumlardan olurken narı kolay şekilde soyarak tezgaha alınır. Tezgah üzerinde elinize alınan nar yuvarlanırken ortadan ikiye bölünerek taneli kısmı avuç içerisinde gelecek şekilde yerleştirilir. Devamında ise diğer elimize aldığımız tahta kaşık ile narın kabuklarının üzerine hafifçe vurularak narlar kolay şekilde kabın içerisine düşürülür.

nar ayıklama

SUDA NAR AYIKLAMA YÖNTEMİ

Suda nar ayıklama kolay yöntem olurken bunun için narın baş kısımları çıkartılarak oyuntu çıkarılır. Devamında ise üst kısımlarında 8 beyazımsı zar göreceksiniz. Bu şerit halinde başlayarak narın alt kısmına doğru bıçak yardımıyla kesilerek iki avuç içerisine alınır ve ortadan ikiye ayrılır.

Kabın içerisine konulan su içerisinde nar parçaları ters gelecek şekilde konulur ev ellerimizle nar taneleri çıkartılır.