Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Milyonlarca çalışan parasını geri alacak! SGK toplu ödeme fişeğini çaktı

Çalışanların emeklilik hesapları söz konusu olduğunda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. SGK'ya ödenen fazla primler iade edilecek! Peki, toplu ger ödemelerden kimler yararlanacak? Detaylar ve daha fazlasını haberlerimizde bulabilirsiniz..

Yayın Tarihi: 02.04.2024 19:58
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 19:58

Milyonlarca çalışan parasını geri alacak! SGK toplu ödeme fişeğini çaktı

SGK'ya yatırdığınız katkı payları size iade ediliyor. Ancak belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Birden çok işverene bağlı çalışanlar SGK tarafından ödenen ek primleri alabilecek. Bir çalışana farklı işverenlerden toplam 60 gün ikramiye ödense bile bunlar aynı ayda 30 gün şeklinde kabul edilir. Bu durumda asgari ücretin 7,5 katına kadar olan emeklilik geliriniz dikkate alınacak, bunun üzerindeki gelirler dikkate alınmayacaktır. Aynı anda birden çok alışanın SGK'ya bildirdiği toplam gelirin prim gelir sınırını aşması durumunda fazla ödenmiş olan primler geri iade edilecektir.

Milyonlarca çalışan parasını geri alacak! SGK toplu ödeme fişeğini çaktı

"Fazla SGK prim iadesi"

Asgari ücret mikatarının 7,5 katını aşan gelirler üzerinden ödenmiş olan sosyal sigorta primlerinin emeklilikte dikkate alınmayacağı biliniyor. Ancak SGK bu fazla primi otomatik olarak iade etmemektedir. Geri ödeme almak için şahsen başvuruda bulunmanız gerekir. Çalışanların prim iadesiyle ilgili yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Başvurular işyerinin ait olduğu sosyal güvenlik merkezine veya devlet müdürlüğüne yapılabilir. SGK, iade talebinizi aldıktan sonra bir ay içerisinde iadenizi işleme koyacaktır. Başvurunuzun gecikmesi durumunda gecikme ücreti alınmaz ve iadeniz faizsiz olarak iade edilir.