Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci alımı başvuruları başladı. Başvurmak İsteyenler Dikkat! İşte Yapmanız Gerekenler

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına girmek için 2024-MSÜ sınavına başvurunuzu 3 Ocak - 30 Ocak 2024 tarihleri arasında yapınız. Sınav sonrasında tercih, seçim, sağlık ve yerleştirme işlemlerini takip ediniz. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 22:20
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 22:24

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci alımı başvuruları başladı. Başvurmak İsteyenler Dikkat! İşte Yapmanız Gerekenler

2024 Milli Savunma Üniversitesi Başvurusu

2024-MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 3 Mart 2024 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Bu sınava katılmak isteyen adayların, 2024-MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ve Askeri Öğrenci Temini Kılavuzunu osym.gov.tr adresinden incelemeleri ve başvuru ve giriş koşullarını taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Başvuru ve giriş koşullarını sağlayan adaylar, 3 Ocak - 30 Ocak 2024 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden, ÖSYM Sınav Başvuru Merkezlerinden veya ÖSYM mobil uygulaması üzerinden 2024-MSÜ sınav başvurularını ve sınav ücreti ödemelerini yapabilirler. Bu tarihlerde sınav başvurusunu gerçekleştirmeyen adaylar, 7 Şubat 2024 tarihinde geç başvuru yapabilirler.

MSÜ Tercih İşlemleri

2024-MSÜ sınavına katılan ve ayrıca 2024-YKS başvurusu bulunan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Milli Savunma Bakanlığının personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edeceği tarihler arasında Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemlerini yapabilirler. 2024-MSÜ SINAVINA KATILMAYAN VE BELİRTİLEN KOŞULLARDA 2024-YKS BAŞVURULARINI GERÇEKLEŞTİRMEYEN ADAYLARIN TERCİH YAPMALARI SİSTEM TARAFINDAN ENGELLENECEKTİR.

2’nci Seçim Aşamalarına Çağrı İşlemleri

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, Milli Savunma Bakanlığının personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edeceği tarihte 2’nci seçim aşamalarına çağrıya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenebilirler. Tercih işlemlerini yapmayan adaylar, 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.

2’nci Seçim Aşamaları

2’nci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, 2024-YKS TYT ve AYT oturumlarının uygulanmasından sonra personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek tarihlerde Kara Harp Okulu Ankara Yerleşkesinde bu aşamalara katılacaklardır.

Sağlık Muayene İşlemleri

2’nci seçim aşamalarını başarıyla tamamlayan adaylar, MSB Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından sağlık muayene işlemlerini tamamlamak üzere hastaneye sevk edileceklerdir.

Harp Okulları Yerleştirme İşlemleri

Harp Okulları Yerleştirme ve Ek Yerleştirme İşlemleri sürecini MSÜ internet sitesi msu.edu.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Harp Okullarına kayıt işlemini gerçekleştiren adaylar, sırası gelse dahi Astsubay Meslek Yüksekokullarına yerleştirilmeyecektir.

Astsubay MYO Yerleştirme İşlemleri

Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme ve Ek Yerleştirme İşlemleri sürecini MSÜ internet sitesi www.msu.edu.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harp Okulları

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı olarak faaliyet gösteren harp okulları, ülkemizin savunmasına katkı sağlayacak nitelikli subaylar yetiştirmektedir. Harp okulları, akademik, askeri ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, öğrencilerine ulusal ve uluslararası alanda tanınan lisans diploması da vermektedir. Harp okullarının tarihçesi, kuruluşu, eğitim süreci ve mezuniyet sonrası hakkında bilgi almak için aşağıdaki bölümleri okuyabilirsiniz.

Kara Harp Okulu

Kara Harp Okulu, Türk Kara Kuvvetlerinin temel subay kaynağıdır. Ankara’nın merkezinde bulunan okul, 1834 yılında Sultan II. Mahmud tarafından Mekteb-i Ulûm-ı Harbiyye adıyla İstanbul’da kurulmuştur. Okul, Cumhuriyet döneminde Ankara’ya taşınmış ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Kara Harp Okulu, Kara Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu sınıf ve sayıda subay yetiştirmektedir. Okulda, Subay Diplomasının yanında, Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik, Makine, İnşaat, Bilgisayar, Harita), İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde lisans eğitimi verilmektedir. Kara Harp Okulu’nda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarında subaylık eğitimi alınmaktadır. Kara Havacılık sınıfı öğrencileri, helikopter ve uçak pilotu olmaktadır. Harbiyelilerin tüm ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci alımı başvuruları başladı. Başvurmak İsteyenler Dikkat! İşte Yapmanız Gerekenler

Deniz Harp Okulu

Deniz Harp Okulu, Türk Deniz Kuvvetlerinin temel subay kaynağıdır. İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan okul, 1773 yılında Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa tarafından Tersane Hendesehanesi adıyla Kasımpaşa’da kurulmuştur. Okul, 1985 yılına kadar çeşitli yerlerde faaliyet göstermiş ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Deniz Harp Okulu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı adına subay yetiştirmektedir. Okulda, Subay Diplomasının yanında, Endüstri, Makine, Gemi İnşa, Elektrik Elektronik, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimi verilmektedir. Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/Sualtı Savunma (SAS), 1’inci sınıf dalgıç, deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kıyı birliklerinde görev yapmaktadır. Deniz Harp Okulunda pilot olmaya istekli öğrencilere, gerekli şartları sağladıkları takdirde, Deniz Kuvvetlerinin helikopter ve uçaklarında pilot olma imkânı da sunulmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci alımı başvuruları başladı. Başvurmak İsteyenler Dikkat! İşte Yapmanız Gerekenler

Hava Harp Okulu

Hava Harp Okulu, Türk Hava Kuvvetlerinin temel subay kaynağıdır. İstanbul’un Yeşilyurt semtinde bulunan okul, 1912 yılında Tayyare Mektebi adıyla aynı yerde kurulmuştur. Okul, 1951 yılında Hava Harp Okulu adını almış ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Hava Harp Okulu, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi vermektedir. Hava Harp Okulu eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler, lisans diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olmaktadır. Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan Harbiyelilerden, uçuş sağlık muayenesini başarıyla geçenler İzmir’de uçuş eğitimine başlamakta, uçuş sağlık muayenesini herhangi bir nedenle kaybedenler ile uçuş eğitiminden çeşitli nedenlerle ayrılanlar ise Hava Kuvvetlerindeki diğer sınıf okullarında eğitim almaktadır. Sınıf eğitimlerini tamamlayan teğmenler, pilot veya yer sınıfı subaylar olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmaktadır.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci alımı başvuruları başladı. Başvurmak İsteyenler Dikkat! İşte Yapmanız Gerekenler