Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Milli Savunma Bakanlığı az önce İŞKUR'da ilan açtı! Bu illerde, KPSS'siz terzi, aşçı, yük taşıma personeli alımı yapacak!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kamu işçisi ihtiyacını karşılamak için yeni bir ilan yayınladı. İlan, İŞKUR üzerinden duyuruldu ve 4 farklı şehirde engelli ve eski hükümlü personel alımı yapılacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 17:45
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 17:45

Milli Savunma Bakanlığı az önce İŞKUR'da ilan açtı! Bu illerde, KPSS'siz terzi, aşçı, yük taşıma personeli alımı yapacak!

MSB İşçi Alımı Hangi Şehirlerde ve Hangi Mesleklerde Yapılacak?

MSB işçi alımı ilanına göre, 8 Ocak 2024 tarihinde İŞKUR’da yayımlanan ilanda, MSB’nin “Muğla, Diyarbakır, Kocaeli, Afyonkarahisar” illerinde KPSS şartı aranmadan personel alımı yapacağı açıklandı. Alınacak personeller şu mesleklerde istihdam edilecek:

13 Aşçı

2 Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri

1 Terzi

Toplamda 16 kamu işçisi alımı yapılacak.

MSB İşçi Alımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

personel alımı

MSB işçi alımı için adaylardan genel ve özel olmak üzere iki tür şart aranmaktadır. Genel şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak

18 Yaşını tamamlamış ve 36 Yaşından gün almamış olmak

Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak

Özel şartlar ise şunlardır:

Aşçı ve Terzi alımı için mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya ilkokul mezunu olmak kaydıyla alım yapılacak branşta belirtilen ustalık belgesine ya da mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak

Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri alımı için en az ilkokul mezunu olmak. Adaylar malzeme istif tahmil tahliyeci olarak çalıştırılacaktır.

MSB İşçi Alımı İçin Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

MSB işçi alımı için başvuru süreci, İŞKUR üzerinden online olarak yapılmaktadır. Adaylar, ilgili branşa göre başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru formunda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmek önemlidir. Başvurular, MSB’nin personel ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeye alınmaktadır. Başvuru sahipleriyle SMS, e-posta, sabit telefon veya cep telefonu aracılığıyla irtibat kurulmaktadır.

MSB işçi alımı ne zaman yapılacak? MSB işçi alımı için başvurular 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

MSB işçi alımı için KPSS şartı var mı? MSB işçi alımı için KPSS şartı aranmamaktadır.

MSB işçi alımı için başvuru adresi nedir? MSB işçi alımı için başvuru adresi https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx 'dir.