Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteoroloji uzmanı uyardı: Sert kış bağıra bağıra geliyor...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, paylaşım platformu X’te yaptığı paylaşımda, kış mevsiminin yaklaştığını ve hava durumunun nasıl olacağını anlattı. Ökten, barajlarda su seviyesinin artacağını, Marmara bölgesinde ise kuvvetli rüzgarların eseceğini söyledi ve sert bir kışın geldiği konusunda uyarıda bulundu

Yayın Tarihi: 18.12.2023 12:23
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 12:23

Meteoroloji uzmanı uyardı: Sert kış bağıra bağıra geliyor...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, paylaşım platformu X’te yaptığı paylaşımda, kış mevsiminin yaklaştığını ve hava durumunun nasıl olacağını anlattı. Ökten, son 40 günde yağışların bereketli olduğunu, barajlarda su seviyesinin artacağını, kar yağışının ise barajları daha da dolduracağını söyledi. Ökten, Marmara bölgesinde ise önümüzdeki Cuma gecesi kuvvetli lodos ve karayelin eseceğini, Cumartesi günü ise bir eylem olacağını belirtti.

hava-durumu

BARAJLARDA SU SEVİYESİ ARTIYOR

Ökten, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Yarın barajlarda hızlı artış devam eder çünkü aldığım bilgiye göre barajları besleyen dereler gürül gürül akıyormuş. Çok bereketli bir 40 gün yaşadık. Asıl, kar yağdığı zaman barajlar yukarı doğru ateşlenecek…” Ökten, barajlardaki su seviyesinin artmasının, kuraklık tehlikesini azaltacağını ve su kaynaklarının korunmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

MARMARA’DA FIRTINA BEKLENİYOR

Ökten, paylaşımında Marmara bölgesindeki hava durumuna da değindi. Ökten, “Marmara bölgesinde yine bir Cumartesi günü ve yine bir eylem. Önümüzdeki Cuma gecesi önce kuvvetli lodos, ardından kuvvetli karayel bekleniyor…” dedi. Ökten, fırtınanın etkisiyle Marmara bölgesinde deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.