Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Antalya, Bursa, Balıkesir, Adana, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu yayımlayarak 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi. Ayrıca, Akdeniz'in batısında çok kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgar hızının 90 kilometreye kadar ulaşması öngörülüyor.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 12:19
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 12:19

Meteoroloji'den peş peşe uyarı:  Antalya, Bursa, Balıkesir, Adana, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu paylaştı ve 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verdi. Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Akdeniz'in batısında çok kuvvetli yağış ve rüzgarın 90 kilometreye ulaşması öngörülüyor.

Yağışlar Ege ve Marmara'da da etkili olacak, hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş beklenirken Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

hava-durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge bölge uyarılar yaparak ülkenin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağını ve Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Samsun dışında Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Siirt dışında Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceğini bildirdi.

Özellikle Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağışlarla birlikte iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda 40 ila 70 kilometre hızında, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında ise kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarı: Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Manisa, Muğla. Turuncu kodlu uyarı: Antalya, Muğla.

Meteoroloji profesörü Orhan Şen ise bugün İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Batı Akdeniz, Adana, Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini ve öğle ve akşamüstü Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli su baskını olabileceğini açıkladı.