Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MEB Az Önce KPSS'li ve KPSS'siz İşçi Alım İlanı Açtı! Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler?

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırmak üzere farklı niteliklerde 37 işçi alımı ilanı yayımladı. İŞKUR üzerinden duyurulan ilana göre, en az lise mezunu adaylar arasından seçim yapılacak. Başvuru şartları ve tarihleri neler? İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 29.12.2023 11:45
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 11:45

MEB Az Önce KPSS'li ve KPSS'siz İşçi Alım İlanı Açtı! Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler?

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

MEB, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edeceği 37 işçiyi şu pozisyonlarda görevlendirecek:

22 Matbaa İşçisi,

3 Mobilya Montajcısı,

2 Aşçı,

3 Diğer Teknisyen ve Teknikerler,

2 Bilgisayar Teknolojileri Teknikeri,

5 Diğer Teknisyen ve Teknikerler.

Alımlar, Daimi/Deneme Süreli olarak yapılacak.

personel alımı

Başvuru Şartları Neler?

MEB işçi alımı için başvuru yapacak adaylardan, genel olarak şu şartlar aranıyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak.

Ayrıca, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak (Muaf/Terhis), mesleki tecrübeye sahip olmak da gerekiyor.

Yaş Sınırı Var mı?

MEB işçi alımı için yaş sınırı da belirledi. Buna göre, başvurunun son günü itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve ilanın yayımlandığı tarih itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor.

Mesleki Özel Şartlar Neler?

MEB işçi alımı için başvuru yapacak adayların, mesleki özel şartları da sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar, pozisyona göre değişiyor. İşte mesleklere göre özel şartlar:

Matbaa İşçisi: Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim okul/kurumlarının Matbaa Teknolojisi Alanından mezun olmak veya Matbaa, Matbaa Teknolojisi Alanı, Matbaa ve Baskı Sistemleri alanlarında Ustalık Belgesine sahip olmak. En az 3 yıl meslekte tecrübe sahibi olmak.

Mobilya Montajcısı: Lise ve dengi okul ile Önlisans programının birinden mezun olmak. Alınacak personel Genel Montaj ve Paketleme işçisi mesleğinde çalıştırılacaktır.

Aşçı: Mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim okul/kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Aşçılık dalından, Ön Lisans düzeyinde eğitim veren kurumların Aşçılık bölümünden veya Lisans düzeyinde eğitim veren kurumların Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olmuş olmak. Usta Öğreticilik belgesine sahip olmak. İstihdam edilecek aşçı kadrosu için toplu beslenme sektöründe en az 5 yıl (60 ay) iş deneyimine sahip olmak. Gıda Güvenliği, Hijyen kuralları ve Kalite standartları hakkında eğitim almış olmak.

Diğer Teknisyen ve Teknikerler: İstihdam edilecek tüm unvandaki personel kapalı dönem çalışmalarında (Dış ortamdan izole edilmiş olarak 24 saat esasına göre sınav evrakı basım iş ve işlemlerinin yürütüldüğü ortalama 30 gün süreli çalışma) görev alacağından erkek personel olmak. Ön Lisans öğrenim düzeyinde istihdam edilecek kadrolar için ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) grubu KPSS P93 türünden asgari 60 ve daha yukarı puan almış olmak. İstihdam edilecek tüm kadrolar için alanlarında en az 1 yıl (12 ay) iş deneyimine sahip olmak. Talepler Ankara il düzeyinden karşılanacağından ilan tarihi itibariyle Ankara’da ikamet ediyor olmak.

Bilgisayar Teknolojileri Teknikeri: Ön Lisans eğitim kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Programlama programlarından en az birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman ve Nereden Yapılacak?

MEB 37 işçi alımı için başvurular, sadece İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Başvurular, 1 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, aşağıdaki iş ilanı numaralarını kullanabilirler.

Matbaa İşçisi: 00005678910

Mobilya Montajcısı: 00005678911

Aşçı: 00005678912

Diğer Teknisyen ve Teknikerler: 00005678913

Bilgisayar Teknolojileri Teknikeri: 00005678914

Başvuru yapmak için İŞKUR resmi sitesine giriş yapabilirsiniz.