Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lise mezunlarına müjde! Subay, Astsubay olmak için MSÜ Tercihleri Başladı: İşte Başvuru Şartları Ve Sonuçları

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Subay ve Astsubay yetiştirmek üzere lise mezunlarından 2024 yılında 110 öğrenci alacak. MSÜ tercihleri 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikleri ve ücreti sağlamak zorunda. MSÜ tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 12:53
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 13:07

Lise mezunlarına müjde! Subay, Astsubay olmak için MSÜ Tercihleri Başladı: İşte Başvuru Şartları Ve Sonuçları

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Subay ve Astsubay yetiştirmek üzere lise mezunlarından 2024 yılında 110 öğrenci alacak. MSÜ tercihleri 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikleri ve ücreti sağlamak zorunda. MSÜ tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. MSÜ tercihleri için adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için ayrıca 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvurup girmeleri gerekiyor. MSÜ tercihleri için genel ve özel şartlar haberimizde.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Üniversitesi

MSÜ tercihleri, 3-30 Ocak 2024 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler. Başvuru ücreti 100 TL olarak belirlendi. Adaylar, başvuru ücretini ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırabilecekler.

MSÜ TERCİHLERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MSÜ tercihleri için adayların, başvuru kılavuzunda belirtilen genel ve özel şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar şöyle:

Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak,

Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak.

Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2003 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir

Lise ve dengi okullardan mezun olmak,

Herhangi bir Suç Hükümlülüğü olmamak,

Terör Örgütü üyeliği olmamak,

Evli, hamile, çocuklu olmamak, daha önceden evlenmemiş olmak,

Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak,

Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,

Askerî okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Jandarma Genel Komutanlığında ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya erbaş/er olarak görev yapmamış veya yapıyor olmamak,

Özel Şartlar:

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca Başkanlığımızca uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nden (TYT) en az 150, 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerinden (AYT) ise en az 180 puan almaları gerekmektedir.

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nden (TYT) en az 150 puan almaları gerekmektedir.

2024-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için boy ve kilo şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Boy ve kilo şartları için başvuru kılavuzuna bakılabilir.

MSÜ TERCİH KILAVUZU NEREDEN ERİŞİLEBİLİR?

MSÜ tercih kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler. Kılavuzda, sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

https://www.osym.gov.tr/TR,16-2024.html