Evde içli köfte yapmak için son derece basit ve nefis bir tarif sunuyoruz. İşte adım adım içli köfte hazırlamanın ayrıntılı rehberi:
Malzemeler:
İki su bardağı ince bulgur, 250 gr. dana kıyma, iki adet soğan, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı un.
Hazırlık:
İnce bulguru derin bir kap içine alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek bulgurun yumuşamasını sağlamak adına karışımı dinlendirin. Sonrasında suyunu süzüp, bulguru ayrı bir kap içine alın.
Geniş bir kabın içine dana kıymayı alın, rendelenmiş soğanları ve baharatları ekleyip iyice yoğurarak kıymalı harcı hazırlayın.
Hazırladığınız kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve parmağınızla oyarak bulgurla doldurun. Daha sonra bulguru kapatıp yuvarlak bir şekil vererek içli köfteyi tamamlayın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın, içli köfteleri una bulayarak yağda kızartın.
Her iki tarafı da güzelce kızaran içli köfteleri fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde süzün.
Bu basit adımları izleyerek evde lezzetli içli köfteyi kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!