Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lekesiz pırıl pırıl camların sırrı burada! Bir kez silince haftalarca kir tutmayacak

Ev temizliğinde en çok dikkat edilen yer ve mağduriyet yaşanan camlar olurken asla leke bırakmayan ve parlayan yöntemler belli oldu. Cam yüzeylerinde izlerin ve hav problemlerinin ortadan kaldırılması için bu yöntem yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 21:12
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 21:12

Lekesiz pırıl pırıl camların sırrı burada! Bir kez silince haftalarca kir tutmayacak

Camda oluşan lekeleri kolaylıkla temizlemek için formül arayışında olanlara güzel haber geldi. Camları ayna gibi gösterecek asla leke tutmayacak o ürünler sayesinde temizlik kolay hale gelecek. İşte camları silerken yapılması gereken püf noktalar...

KREMSİZ TEMİZLEYİCİ

Camları kolay ve temiz şekilde temizlemek için farklı yöntemler kullanılırken özellikle kremsiz şampuan seçimi yapılması öneriliyor. Camların kısa süre içerisinde parlamasını isteyenler cam yüzeylerini herhangi bir lekenin kalmaması için kremsiz ürünler kullanılmaktadır.

Kirli camların yüzeyine şampuan suyunun sıkılmasıyla mikrofiber bez yardımıyla temizlenmesi mümkün. Camları kısa süre içerisinde lekesiz ve temiz şekilde görebilirsiniz.

KREMSİZ ŞAMPUAN VE SU KARIŞIMI

Ev temizliği yaparken en çok zorlanılan ve lekeleri geçmeyen yer camlar olurken temizleme aşamasında dikkat edilmesi gereken durumlar belirlendi. Kremsiz şampuan ve su karışımı tüm lekelere elveda ettiriyor. Kovanın içerisine ılık su ve bir yemek kaşığı kremsiz şampuan konularak karıştırılır. Sprey bez şişe içerisinde konularak temizlenir. Camlar bu karışım ile silindikten sonra bezle kurulama yapılır ve kese kağıdı ile kurulamakta tercih edilir.

cam temizliği

CAM TEMİZLİĞİNDE SİRKE

Sirke ve su karışımı evin her alanını temizlerken kullanılırken bu karışım özellikle camlar için tercih ediliyor. Kirlerin yumuşamasında etkili olan sirke camların çizilmesini de önlüyor. sirke ve su karışımı ile cam temizliği yapılırken bir bardak su ve bir bardak sirke karıştırılarak içerisine bir iki damla bulaşık deterjanı eklenir.

Konsantre sirke kullanımında bazı riskler oluşurken cildi tahriş etme, solunum yolunda zorlanmalar yaşanmasında dikkat edin. sirke ve su karışımı ev temizliğinde yaygın olarak kullanılan doğal bir temizleyicidir. Cam temizleme işleminde ise oldukça etkilidir ve hiçbir iz ya da leke bırakmaz.

KESE KAĞIDININ YARARLARI

Cam temizliğinde kese kağıdı kullanılması önerilen malzeme olurken özellikle camın üzerinde yer alan su lekelerini ve inatçı lekelerden arındırmada tercih edilir. Kese kağıdı cam yüzeylerinde iz ya da lekeye neden olmaz.

Temizleme işlemlerin cam yüzeyi su ve sirke karışımı kullanılarak temizlenir devamında ise inatçı lekeler için devreye kese kağıdı girer.

MİKROFİBER BEZ KULLANIMI

Mikrofiber bez kullanımı cam yüzlerinde etkili olurken bu bezler sayesinde parlak bir temizlik sağlanır. Mikrofiber bezler cam yüzeyinde iz bırakmadan temizlik yapılırken tozlanmaların önüne geçer.

doğru kullanım ve bakımlarda uzun ömürlü olurken bezleri kullanmadan önce ıslak ya da kuru olarak kullanılabileceğine dikkat edin. Bezlerin su emme özelliği yüksek olduğundan, fazla su kullanımı bezleri ağırlaştırabilir ve kullanım ömrünü kısaltabilir.