Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kurabiye yaparken mutlaka bu yağı kullanın! Küyür küyür olmasını sağlıyor

Çay saatlerinin olmazsa olmazı olan kurabiyeler için püf noktalar yayınlandı. Ağızda dağılan enfes kurabiyeler yaparken bu yağın kullanılması öneriliyor. İşte kurabiye tereyağlı mı sıvı yağlı mı olur sorusunun yanıtı haberimizde.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 17:43
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 17:43

Kurabiye yaparken mutlaka bu yağı kullanın! Küyür küyür olmasını sağlıyor

Kurabiyenin içerisine katılan malzemeler lezzet farkı yaratırken hangi yağın tercih edilmesi gerektiği merak konusu oldu. Kurabiyenin en önemli özelliği ağızda dağılması olurken bunun için kıvamın doğru ayarlanması gerekir. İşte uzmanlar tarafından kurabiye yapımına dair püf noktalar yayınlandı.

kurabiye yapımı

KURABİYEDE YAĞ TERCİHİ

Kurabiye tariflerinde genellikle hem sıvı yağı hem de tereyağı yer almaktadır. Marketlerde satılan margarinlerde kullanılabilir. Fakat son dönemlerde margarinlerin sağlık açısından zararlı olduğu ortaya çıkarken uzmanlar tercih edilmemesinin daha doğru olduğunu savunuyor. Kurabiye yağarken sıvı yağ kullanılırsa kurabiyeler yumuşak ve ağızda dağılmayan hale gelir. Fakat tereyağı kullandığınızda hem lezzetli hem de ağızda dağılan kıvam elde edilir.

İsteyenler hem sıvı yağı hem de tereyağı aynı zamanda koyabilir. Hamur işlerine koyulacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.