Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1500 Sözleşmeli Personel Alım Müjdesi! İşte Aranan Şartlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılında merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere 1500 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Başvuru şartları, kontenjan dağılımı ve süreci hakkında bilgiler.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 15:57

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1500 Sözleşmeli Personel Alım Müjdesi! İşte Aranan Şartlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılında bünyesine katmak üzere 1500 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alım yapılacak pozisyonları ve başvuru tarihlerini duyurdu.

personel alımı

Alım Yapılacak Pozisyonlar ve Şehirler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1500 sözleşmeli personel alımı için henüz kontenjan dağılımını açıklamadı. Ancak daha önce yapılan alımlarda olduğu gibi, alım yapılacak pozisyonların şunlar olması bekleniyor:

Teknisyen, Tekniker, Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı, Arkeolog, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Büro Personeli,

Alım yapılacak şehirler ise, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarının bulunduğu şehirler olacak. Bu kapsamda, alım yapılması muhtemel şehirler şunlar:

İstanbul, Ankara, Balıkesir Ankara, Adana, Adıyaman, Aksaray, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Batman, Erzurum, Edirne, Konya, Van, Aydın, Muğla, Trabzon,

Başvuru Şartları ve Süreci

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları ve süreci şöyle:

Başvuru yapacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar bulunuyor.

Başvuru yapacak adayların, ayrıca özel şartları da sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar arasında, KPSS puanı, eğitim durumu ve yaş şartı bulunuyor.

KPSS puanı şartı olarak, adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans mezunları için KPSS93 ve Lisans mezunları için p3 puan türünden puan almış olmaları gerekiyor.

Eğitim durumu şartı olarak, adayların alım yapılacak pozisyonların gerektirdiği Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu bölümlerinin ilgili alanlarından mezun olmaları gerekiyor.

Yaş şartı olarak, adayların son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Başvurular, 10 - 24 Ocak 2024 tarihleri arasında, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru yapan adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilen evrakları hazırlayarak, belirlenen tarihlerde mülakat, fiziki yeterlilik testi, sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamalarına katılacaklar. Başarılı olan adaylar, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında göreve başlayacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru formu: Başvuru formu, Bakanlığın resmi internet sitesinde 10 - 24 Ocak 2024 tarihleri arasında yayınlanacak. Adaylar, formu doldurarak başvurularını tamamlayacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı mülakat tarihleri: Mülakat tarihleri, başvuruların tamamlanmasından sonra Bakanlığın resmi internet sitesinde ilan edilecek. Adaylar, mülakat tarihlerini takip etmekle yükümlü olacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı sonuçları: Sonuçlar, mülakat, fiziki yeterlilik testi, sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamalarının tamamlanmasından sonra Bakanlığın resmi internet sitesinde ilan edilecek. Adaylar, sonuçları takip etmekle yükümlü olacaklar.