Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kripto yatırımcıları karalar bağlayacak! Alım fırsatı için tarih verildi

Bitcoin'in yükselişi yatırımcıları heyecanlandırıyor! Peki bitcoin almak hala mantıklı mı? Bitcoin düşecek mi yoksa yükselecek mi? Cevabı haberimizde...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 19:50
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 19:50

Kripto yatırımcıları karalar bağlayacak! Alım fırsatı için tarih verildi

Son günlerde hızla yükselen Bitcoin'in (BTC) boğa sezonundaki çıkışının sürdürülebilirliği konusunda analistlerden önemli uyarılar geldi. On-chain analitik firması Swissblock'un analistleri, Bitcoin'in fiyatının son kısa sürede 50 bin dolar direncini aşarak 52 bin dolar seviyelerine tırmandığını hatırlatarak, sağlıklı bir boğa sezonu için "ufak çaplı" bir düzeltmenin kaçınılmaz olabileceğini öngörüyor.

Analistler, olası bir düşüş senaryosunda dip seviyesinin 47.500 dolar olabileceğini belirtirken, bu seviyenin korunması durumunda yatırımcıların alım baskısının tekrar fiyatı 50 bin doların üzerine çıkarabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, hızlı yükselişin ardından yaşanacak geri çekilmenin yatırımcılar için potansiyel bir satın alma fırsatı sunabileceği vurgulanıyor.

bitcoin piyasası

Diğer bir analist ekibi FalconX, kripto para piyasasındaki yükselişin arkasında artan likiditenin etkili olduğunu belirterek, olağanüstü işlem hacimlerinin yükselişin devamına işaret ettiğini ifade ediyor. Likidite koşullarının genel olarak sağlam olduğunu vurgulayan analistler, bu durumun piyasada güvenilir bir zemini temsil ettiğine dikkat çekiyor.

Öte yandan, 10x Research analisti Markus Thielen, güçlü likidite koşullarına dayanarak yaptığı analizde Bitcoin için 57 bin dolar seviyesini hedef gösteriyor. Thielen, Bitcoin'in tarihsel performansını göz önüne alarak bir sonraki yükseliş ayağının daha güçlü olabileceğini öne sürüyor ve Bitcoin'in 57 bin dolar seviyesine ulaşma potansiyelini vurguluyor. Bu, Bitcoin'in yarılanması (halving) öncesi dönemlere dayanan bir analizle destekleniyor ve yatırımcılara gelecek beklentiler konusunda bir perspektif sunuyor.

NOT: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.