Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kripto para yatırımcılarına kritik uyarı! Yeni dönem resmen başladı

Binance, altcoin için vadeli işlemleri başlatıyor. İşte kripto parada yeni döneme ilişkin ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 03.03.2024 09:07
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 09:07

Kripto para yatırımcılarına kritik uyarı! Yeni dönem resmen başladı

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bugün resmi blog sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, yeni listelenen altcoin olan Portal (PORTAL) için vadeli işlemleri başlatma kararı aldığını duyurdu. Bu adım, kripto para piyasasındaki yatırımcıların çeşitliliğini artırmayı ve kullanıcılara daha fazla ticaret seçeneği sunmayı amaçlıyor.

Borsa, PORTALUSDT sözleşmesini Tether (USDT) marjlı vadeli işlemlerde kullanacak ve yatırımcılara maksimum 50x kaldıraç imkanı tanıyacak. Bu, yatırımcıların küçük fiyat hareketlerinden daha fazla kazanç elde etmelerine olanak sağlayabilir, ancak aynı zamanda riskleri de artırabilir.

PORTALUSDT sözleşmeleri, 29 Şubat'ta Türkiye Saati ile 18.00'de işleme açılacak. Binance, bu vadeli işlemlerde kullanılacak olan fonlama oranlarının başlangıçta maksimum -%2 ile +%2 arasında değişebileceğini ve bu oranların 4 saatte bir güncelleneceğini belirtti. Ayrıca, piyasa koşullarına bağlı olarak fonlama oranları, maksimum kaldıraç ve minimum işlem limitinin zaman zaman değişebileceğini vurguladı.

binance

PORTAL, CoinGecko verilerine göre şu anda 2,64 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ancak, bu değer, piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Binance, kullanıcılarına yatırım yapmadan önce dikkatli bir şekilde piyasa analizi yapmaları ve riskleri değerlendirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Binance, vadeli işlemleri başlatarak kripto para piyasasına olan katkısını sürdürüyor ve bu adım, yatırımcıların ticaret stratejilerini çeşitlendirmelerine olanak tanıyarak piyasada daha fazla likidite sağlayabilir.