Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

KPSS puanıyla üniversiteye personel alımı! Başvuru için son düzlüğe girildi

Erciyes Üniversitesi 31 Personel Alımı İçin Başvurular Sona Erdi: İş Arayan Adaylar, Niteliklere Uygunluk İçin E-Devlet ve Kariyer Kapısı Üzerinden Başvuruluyor.

Yayın Tarihi: 17.02.2024 09:52
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 09:52

KPSS puanıyla üniversiteye personel alımı! Başvuru için son düzlüğe girildi

Erciyes Üniversitesi, çeşitli birimlerinde istihdam etmek üzere 31 personel alımı yapacak. Başvuruların sona erdiği bu süreçte adaylar, belirlenen genel şartları yerine getirerek başvurularını gerçekleştirmeye çalışıyor.

İlk olarak genel şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşıma, akıl hastalığına engel olmama, askerlik hizmetini yapmış veya muaf olma, devamlı görev yapmaya engel sağlık sorunu bulunmama, KHK ile kamu görevinden çıkarılmamış olma gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, tercih edilen pozisyonun karşısında yer alan öğrenim düzeyinden mezun olmak, KPSS şartlarını sağlamak, emekli veya yaşlılık aylığı almamak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

personel alımı

Başvuruda bulunacak adayların, çalıştırılacak birime göre iş sağlığı ve güvenliği kanunlarına uygunluklarını taşımaları, açık ve kapalı alanlarda çalışmaya mani bir durumlarının olmaması, gece nöbeti tutma şartlarını sağlamaları, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması gerekiyor. Destek personeli pozisyonuna başvuracak adaylarda, örgün öğretim öğrencisi olmama şartı ve 35 yaşını bitirmemiş olma şartı da aranmaktadır.

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden "Erciyes Üniversitesi – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "Kariyer Kapısı" internet adresi üzerinden alınıyor. Şahsen başvurular kabul edilmemekte olup, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar geçerli sayılmamaktadır. Bu süreçte adaylar, belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlayarak personel alım sürecine dahil olmaya çalışıyorlar.