Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

KPSS puanını alan başvuruya akın ediyor! TCDD memur alımı başladı: İşte başvuru şartları

TCDD, KPSS 2023/2 öncelik kılavuzuna göre en az ortaöğretim mezunu adaylar arasından 424 memur alımı gerçekleştirecek. Kontenjan tahsisi ve koşulları bildirildi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 20:33
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 20:33

KPSS puanını alan başvuruya akın ediyor! TCDD memur alımı başladı: İşte başvuru şartları

TCDD memur alımı ilanı açıklandı. ÖSYM'de yeni yayınlanan KPSS 2023/2 öncelik kılavuzuyla Devlet Demiryolları, eksiklik durumunu karşılamak için en az lise diploması, üniversite mezunu ve lisans mezunu adaylar arasından memur alımı gerçekleştirecek. Söz konusu duyuruya göre işe alımlar Türkiye'nin farklı şehirlerinde yapılacak. İşte, kontenjan dağılımı ve işe alım koşulları hakkında detaylar..

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Lise Mezunu Kontenjanları:

1 Teknisyen,

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Ön Lisans Mezunu Kontenjanları:

241 Memur ( Hat Bakım Onarım )

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş.  Lisans Mezunu Kontenjanları:

31 Hareket Memuru,

2 Düz Memur,

1 Puantör,

95 Sürveyan,

11 Tren Teşkil Memuru,

1 Kimyager,

39 Mühendis,

Adayların göreve aday olabilmesi için hangi niteliklere sahip olması gerekiyor?

CDD'de memur alımı yapılırken adayların genellikle 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesine uymaları isteniyor. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

Kamu haklarından mahrum olunmaması,

Görevlerinizi yapmanıza engel olabilecek sağlık sorunlarınızın olmaması,

Güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlar elde etmek,

Hiçbir mahkumiyetin olmaması,

Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlikle ilgilenmeyenler.

Özel Başvuru Şartları

İşe alım sürecinde KPSS 2022 puanları kullanılacaktır. Bu bağlamda adayların lise için P94, üniversite diploması için P93, üniversite diploması için P3 puanı almaları gerekiyor. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almamak da zorunludur.

Özel koşullar nelerdir?

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür pozisyonunda görev yapması beklenen tüm çalışanların, atandıkları iş yerinde en az beş (5) yıl çalışmamış olmaları durumunda yer değişikliği talebinde bulunamayacakları olup, adayların bunu dikkate alması gerekmektedir.

4492 yeterlilik koduyla Mühendis (Demiryolu Sistemleri Mühendisliği) pozisyonuna atanan adaylardan; En az C sınıfı iş güvenliği sertifikasına sahip olması gerekmektedir ve bu sertifikaya sahip olmayan adaylar işe alınsa dahi atamaları gerçekleştirilmeyecektir.

Kondoktör pozisyonu için atanacak olan adaylar; günün 7 günü sürekli olarak trenle seyahat edecek, bilet kontrolünün yanı sıra yolcu treni operasyonları sırasında yolcuların trene güvenli bir şekilde binmelerini, trene binmelerini ve trenden ayrılmalarını sağlayacak.

Adaylar Memur (Lojistik Memuru) pozisyonuna 4478, 4484 ve 4485 kodları ile; TCDD Taşımacılık A.Ş. Sağlık ve psikoteknik yönergesinde ilgili pozisyon için belirtilen sağlık koşullarını ve psikoteknik nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Çalışan bu sıfatla çalışacak; İşyerlerinde 7 gün/24 saat yükleme-boşaltma faaliyetleri, tren hazırlama, yükleme-boşaltma, tartım,dokümantasyon, demiryolu taşıtlarının mühürlenmesi vb. faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Prosedürlerin uygulanmasından ve sevk hizmetlerinin düzenli ve güvenli bir şekilde yerine getirilmesinden sorumlu olacaklar.

Başvurular Ne Zaman?

TCDD 424 memur alım öncelik süreci 20 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olup, başvuruşarın 27 Aralık 2023'e kadar yapılması gerekmektedir.