Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

KPSS puan şartı tutanlar başvurabilecek! Jandarma sözleşmeli personel alımını yapacak

Jandarma özleşmeli personel almayı planlıyor. KPSS puanyla ve KPSS puanı gerektirmeden yapılacak alımlarda bilişim personel alımı koşulları ve kontenjan tahsisi haberimizin detayında yer alıyor.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 13:44
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 13:44

KPSS puan şartı tutanlar başvurabilecek! Jandarma sözleşmeli personel alımını yapacak

Jandarma Genel Komutanlığı, personel alımına ilişkin bir ilan yayınladı. Son yayınlanan personel alım ilanına göre, Jandarma bünyesindeki boşlukların doldurulması amacıyla çeşitli pozisyonlara 12 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylar için gereksinimleri ve başvuru bilgileri de yayınlanan ilanda paylaşıldı.

Personel alımı hangi kadrolara yapılacak?

Ağ ve Son Kullanıcı Güvenliği Uzmanı olarak 1 kişi,

Görüntü Sistemleri Uzmanı olarak 1 kişi,

DevOps Uzmanı olarak 1 kişi,

Veri Tabanı Yönetim Uzmanı olarak 1 kişi,

Elektronik, Haberleşme ve Güvenlik Uzmanı olarak 1 kişi,

Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak 7 kişi.

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı'na personel alımı işlemlerinde genel olarak adayların 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen standartları karşılaması gerekmektedir. Özellikle mesleki yeterlilikler, KPSS, YDS ve diğer şartlar da aranacaktır.

Genel olarak "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Kamu haklarından mahrum olmaması, Görevini yapması konusunda herhangi sağlık sorunu olmaması, emniyet güvenlik soruşturması ile birlikte arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabiliyor olması, sabıka kaydının olmaması, erkek adaylarda askerlik görevini tamamlamamış veya askerlik ile ilgisinin olmaması şeklinde şartlar aranacak.

Aynı zamanda adayın Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği ve Bilim Bilgisayar üniversitelerinin en az dört yıl eğitim veren bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

KPSS detayları nedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) 022 ve 2023 yıllarında düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) KPSS P3 türü puanı almış olmak. (Başvuru sahiplerinin KPSS P3 puanı 2022 yılında KPSS P3 puanına sahip olmamak ve 2023 yılı 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecek.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Başvurular, duyurunun yayımlanmasından hemen sonra başlayacak ve en geç 15 gün içinde teslim edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle başvurular yalnızca internet üzerinden yapılacaktır.

Başvuru tarihi: 15 – 29 Aralık 2023

Başvuru adresi: e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personel alım sistemine devlet elektronik bilgi portalı üzerinden ulaşılabilmektedir. Kimlik kartınızla ya da internet bankacılığı seçeneklerinden biriyle giriş yapacaksınız.