Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 yılında 1321 memur alımı yapacağını açıkladı. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Adayların başvuru şartları ve kontenjan dağılımı haberimizde.
Resmi Gazete’de Yayınlandı!
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın memur alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Daha önce yapılan duyurunun ardından ilan, 25 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de de yayınlanarak resmileşti. Resmi Gazete ilan detayları şöyle:
50 Memur Alımı Duyurusu
1271 Memur Alımı Duyurusu
Başvuru Şartları Neler?
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın memur alımı için genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartlar geçerli olacak. Özel olarak ise KPSS, eğitim, yaş şartları aranacak. Şartlar şöyle:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğii yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yaş Şartı: Sınava, T.C. uyruklu olup (Bulgaristan’dan göç dâhil) sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğanlar) olanlar başvurabilecek. KPSS Şartı: Adaylardan 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS’den A Grubu puana göre KPSSP48 veya KPSSP3 puan türünden en az 65 ve 70 puan almış olmak şartı aranacak. Eğitim Şartı: Gelir Uzman Yardımcısı alımı için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler veya mühendislik fakültelerinin bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, yapay zekâ ve veri mühendisliği, yazılım mühendisliği lisans bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.
Başvuru Tarihleri ve Yerleri
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın memur alımı için başvurular 2024 yılında alınacak. Başvurular sadece online olarak yapılacak. Başvuru tarihleri ve yerleri şöyle:
Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı için ön başvurular 7-13 Mart 2024 tarihleri arasında, nihai başvurular ise 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında ÖSYM’ye başvurusunu yapamayan adaylar için Geç Başvuru Günü 3 Nisan 2024 tarihi olacak. Başvuru adresi: 3
Gelir Uzman Yardımcısı alımı için başvurular 15-25 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuru adresi: 4
GİB memur alımı ne zaman yapılacak? GİB memur alımı için başvurular 2024 yılında alınacak. Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı için başvurular 7-13 Mart ve 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında, Gelir Uzman Yardımcısı alımı için başvurular ise 15-25 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak.
GİB memur alımı kaç kişi yapılacak? GİB memur alımı toplamda 1321 kişi yapılacak. Bunlardan 50 kişi Devlet Gelir Uzman Yardımcısı, 1271 kişi ise Gelir Uzman Yardımcısı olarak alınacak.
GİB memur alımı için KPSS şartı nedir? GİB memur alımı için KPSS şartı, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS’den A Grubu puana göre KPSSP48 veya KPSSP3 puan türünden en az 65 ve 70 puan almış olmak şartıdır.
GİB memur alımı için eğitim şartı nedir? GİB memur alımı için eğitim şartı, Gelir Uzman Yardımcısı alımı için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı için hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler veya mühendislik fakültelerinin bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, yapay zekâ ve veri mühendisliği, yazılım mühendisliği lisans bölümleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak şartıdır.