Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

KPSS 60 puan ve sürücü belgesi şartıyla memur alımı yapılacak! O kurum ilan yayımladı

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından yapılan bir açıklamada 30 memur alımı yapılacağı duyuruldu.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 16:32
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 16:32

KPSS 60 puan ve sürücü belgesi şartıyla memur alımı yapılacak! O kurum ilan yayımladı

Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından yayımlanan duyuruda, Muğla'da Su Temin ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne memur ile tahsildar alınacağı belirtildi. Başvuru yapacak adayların genel koşulların yanı sıra özel koşulları da dikkatle göz önünde bulundurması gerekmektedir.

MUSKİ memur alımı şartları

1. GENEL KOŞULLAR

İlan edilen kamu hizmeti kadrolarına atanmak için başvuruda bulunacak adayların, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 40 ile 48 inci maddelerinin (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartları taşıması gerekir:

a) Türk vatandaşı olma,

b) Kamu haklarından yoksun bırakılmamak.

c) Türk Ceza Kanunu 53. maddede belirtilen sürenin sona ermesinden sonra dahi; Devlet güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, iflas dolandırıcılığı, kişi bir yıl hapis cezasına çarptırılsa dahi veya daha yüksek veya kasıtlı suçlar için af, ihaleye fesat karıştırma, performansa fesat karıştırma, suç niteliğindeki varlıkları aklama veya kaçakçılıktan hüküm giymemiş olmak.

d) Erkekler için askerlik durumu; Askerlik hizmetine katılmakla ilgilenmeyen veya henüz askerlik çağına ulaşmamış veya askerlik çağına ulaşmış, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış veya tecil edilmiş, yedek statüye geçmiş olanlar.

e) Görevini sürekli olarak yerine getiremeyecek derecede akıl hastalığı ya da bedensel engeli bulunmamak,

f) İşe alınacak pozisyona ilişkin diğer başvuru koşullarını sağlamak.

2. ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

a) Mezun olunan okulun ilan edilen unvana ilişkin eğitim şartlarını karşılamış ve eğitim alanında 2022 personel seçme sınavını (KPSS grubu (B)) geçmiş ve aşağıdaki tabloda belirtilen minimum KPSS puanını elde etmiş olmak, okul tarafından verilmektedir. İşe alınacak iş unvanının yanında açıkça belirtilen puan türleri istenmektedir.

b) Daha önce çalışmış olduğu kamu kurum ve kuruluşundan disiplinsizlik veya etik nedenlerle işten atılmamış olmak. c) 13 Ekim 1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Kanunu hükümlerine göre yukarıdaki tabloda mesleki nitelikler kısmında belirtilen asgari (B) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak.

Başvuru tarihi ve yeri

MUSKİ memur alımıyla ilgili başvurular, Muğla Su ve Kanalizasyon Yönetimi Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na yapılacaktır. Adres olara Orhaniye Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı No:41 Menteşe/MUĞLA şeklinde açıklanmıştır.

Adaylar gerekli belgelerle şahsen ya da 22 Ocak-24 Ocak 2024 tarihlerinin arasında iadeli taahhütlü posta yoluyla yapılabilir. (Gecikmiş postalardan Genel Müdürlük sorumlu olmayacaktır.)

Elektronik ortamda gönderilen aşvurulara gerekli belgeleri ekleyerek, www.muski.gov.tr ​​adresindeki başvuruyu ilet bağlantısından başvuru yapabilirler.

3. ADAYLARIN KAYIT ESNASINDA HAZIRLAYACAKLARI BELGELER:

Başvuru sürecinde; Sınava girmek isteyen adaylar Kurumumuzdan veya Genel Müdürümüzün internet sitesi www.muski.gov.tr​​ üzerinden alacakları başvuru formunu yazdırıp imzalayacak ve belgeler başvuru formuna eklenecektir.

a) Nüfus cüzdanı veya nüfus cüzdanının aslı veya Kuruluşumuzca onaylı örneği (Kopyası aslı ibraz edilmek şartıyla Yönetim Kurulumuzca aslına uygun olduğu tasdik edilebilir),

b) Diplomanın veya öğrenim programını tamamlama belgesinin aslı ya da noter tasdikli kopyası veya e-devlet'ten alınan barkodlu öğrenim programını tamamlama belgesi (kopyası okul yönetim kurulu tarafından onaylanabilir). aslının ibraz edilmesi şartıyla),

c) Yabancı liselerden mezun olan öğrenciler için: Eşdeğer belgenin aslı veya noter tasdikli örneği (Aslının ibraz edilmesi halinde, kopyanın doğruluğu şirket yönetim kurulu tarafından teyit edilebilir),

d) KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınan doğrulama koduyla birlikte bilgisayara çıktısı,

e) Erkek adaylar için: Askerlik ile ilgili olmayan beyanname,

f) Görevini sürekli olarak yapmasına engel bir durum bulunmadığına dair beyan,

g) Sürücü belgesinin aslı ya da noter tasdikli örneği (Aslının ibraz edilmesi halinde aslına uygun olarak Yönetim Kurulumuzca tasdik edilebilir),

h) Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf (Başvuru formuna yapıştırılacak 1 adet fotoğraf)

i) Başvurduğunuz pozisyona ilişkin iş başvurusu. (Adaylar yalnızca aranan şartları sağladıkları pozisyona başvuru yapabileceklerdir.)

Belirtilen son başvuru tarihi içerisinde elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapılan başvurularda, gönderilen belgelerin asıllarının ve fotokopilerinin sınav tarihinden önce Kurumumuza teslim edilmesi gerekmektedir. (Kopyalar Genel Müdürümüz tarafından aslına uygun olduğu tasdik edilecektir.)