Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kızıl Goncalar dizisinin yeni bölümü bu akşam var mı yok mu? FOX açıklaması ve FOX TV yayın akışı

RTÜK tarafından uygulanan ceza sebebiyle, Kızıl Goncalar dizisi bu akşam ekrana gelmeyecek. FOX kanalı, dizi yerine bir belgesel yayınına geçecek. Dizinin geleceği konusu merak eden izleyiciler ise yeni bölümün ne zaman ekrana geleceğini araştırıyor. Fox TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, yayınlandığı iki bölümle büyük tepki çekti. RTÜK, diziyi toplumun ahlaki değerlerine aykırı bulduğu gerekçesiyle para ve yayın durdurma cezasına çarptırdı. Peki Kızıl Goncalar dizisi yayından kaldırıldı mı? 3. bölüm ne zaman ekrana gelecek? Fox TV 15 Ocak yayın akışı nasıl? Kızıl Goncalar dizisi yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Kızıl Goncalar 3.bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Yayın Tarihi: 15.01.2024 19:03
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 19:03

Kızıl Goncalar dizisinin yeni bölümü bu akşam var mı yok mu? FOX açıklaması ve FOX TV yayın akışı

Kızıl Goncalar Dizisi Yayından Kaldırıldı mı? Dizinin 3. Bölümü Ne Zaman?

Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK’ten aldığı ceza nedeniyle bu akşam ekrana gelmeyecek. Dizinin 3. bölümü 22 Ocak Pazartesi günü yayınlanacak. Fox TV 15 Ocak yayın akışında Kızıl Goncalar yerine zorunlu belgesel ve Yabani filmi var.

Kızıl Goncalar dizisi, Fox TV’nin yeni dizilerinden biri olarak 8 Ocak Pazartesi günü başladı. Dizi, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alıyordu. Ancak dizinin yayınlandığı iki bölüm, RTÜK tarafından toplumun ahlaki değerlerine aykırı bulundu. RTÜK, diziyi 9 milyon lira para cezası ve 2 kez yayın durdurma cezasına çarptırdı. Bu nedenle dizinin 3. bölümü bu akşam ekrana gelmeyecek. Dizinin 3. bölümü 22 Ocak Pazartesi günü yayınlanacak. Fox TV 15 Ocak yayın akışında Kızıl Goncalar yerine zorunlu belgesel ve Yabani filmi var.

kızıl goncalar

Kızıl Goncalar Dizisi Neden Tepki Çekti?

Kızıl Goncalar dizisi, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alıyordu. Dizi, tarikatın iç yüzünü, kadınların yaşadığı baskıyı, çocukların istismarını ve fanatikliği gözler önüne seriyordu. Ancak dizinin bu konuları işleyişi, RTÜK tarafından toplumun ahlaki değerlerine aykırı bulundu. RTÜK, diziyi 9 milyon lira para cezası ve 2 kez yayın durdurma cezasına çarptırdı. RTÜK, dizinin yayınlanmasının toplumda infial yaratacağını, aile yapısını bozacağını, şiddeti ve sapkınlığı teşvik edeceğini savundu.

Kızıl Goncalar Dizisi Yayından Kaldırıldı mı?

Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK’ten aldığı ceza nedeniyle bu akşam ekrana gelmeyecek. Dizinin 3. bölümü 22 Ocak Pazartesi günü yayınlanacak. Fox TV 15 Ocak yayın akışında Kızıl Goncalar yerine zorunlu belgesel ve Yabani filmi var. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, dizinin yayından kaldırılmadığını, sadece ceza nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Turgut, dizinin konusunu ve işleyişini değiştirmeyeceklerini, izleyicilerin desteğiyle devam edeceklerini söyledi.

Fransız Basınından Türkiye'ye Kızıl Goncalar Tepkisi

Fransız Le Monde gazetesi, Türkiye'de gündeme oturan 'Kızıl Goncalar' dizisinin yaşadığı sansür ve baskıyı "Türkiye'de 'Kırmızı Goncalar' savaşı" başlığıyla haberleştirdi. FOX TV'de yayınlanan ve bir İslami cemaatin gerçek öyküsünü konu alan dizi, ilk bölümünden itibaren tartışmaları beraberinde getirdi. Dizinin, iktidara yakın İslam cemaatlerini eleştirmesi muhafazakar kesimi rahatsız ederken, RTÜK tarafından iki kez yayından kaldırılarak kanala 9 milyon TL ceza verildi. Dizinin çekildiği mekanlar da iptal edildi. Fransız Le Monde gazetesine göre, muhalefet, diziyi ifade özgürlüğünün bir simgesi olarak savunurken, muhafazakar medya ve RTÜK, diziyi hedef alarak sansür uyguluyor.

kızıl goncalar

 

Kızıl Goncalar Dizisi 3. Bölüm Ne Zaman?

kızıl goncalar

Kızıl Goncalar dizisi, 3. bölümüyle 22 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de Fox TV’de ekrana gelecek. Dizinin 3. bölüm fragmanı da yayınlandı. Fragmanda, Levent ve Meryem’in tanışması birbirine zıt iki dünyanın çarpışmasına sebebiyet verirken, kardeş olduklarını bilmeyen iki kızın, her karşılaşmada yeni bir itişme yaşamasına zemin hazırladığı görülüyor.

15 Ocak 2024 Pazartesi FOX TV yayın akışı

08.00 İlker Karagöz ile Çalar Saat

10.30 Çağla ile Yeni Bir Gün

12.00 Kızıl Goncalar

13.30 En Hamarat Benim

16.15 Kızıl Goncalar

19.00 Selçuk Tepeli ile FOX Ana Haber

20.00 RTÜK Zorunlu Yayın: Belgesel (Kızıl Goncalar Yerine)

22.15 Yabani

Kızıl Goncalar'ın yönetmeni ve ünlülerden tepkiler

Kızıl Goncalar dizisinin yönetmeni Ömür Atay, RTÜK tarafından uygulanan sansüre karşı çıkarak özgür düşünce ve üretim hakkının ihlal edildiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin, RTÜK'ün diziye uyguladığı program durdurma ve 9 milyon liralık cezayı onaylamasıyla birlikte, dizinin FOX kanalındaki yayınına son verildi. Yönetmen Atay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu gece yayın yok. Sektörden sansüre karşı çıkan neredeyse kimse yok. Özgür düşünce ve üretim hakkı ihlal ediliyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz. Seyircilerimize selam olsun" ifadelerini kullandı.

Dizinin oyuncularından Erkan Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kafamızı çevirip, gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye..." şeklinde tepkisini dile getirdi. Sanatçı Mustafa Sandal, "Sansüre hayır... Kızıl Goncalar 100. yılında hedefleri bu kadar büyük olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sansür yakışmaz" mesajıyla destek verdi. Dizinin başrol oyuncuları Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, yönetmen Ali Bilgin, Nazan Kesal, Reha Özcan ve birçok ünlü isim de sansüre karşı durdu.