Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,39 -0,12%
EURO
34,63 -0,54%
ALTIN
2.379,64 -1,79%

Kızıl Goncalar dizisindeki o sahne ortalığı karıştırdı! Takdir toplayan sahne, RTÜK engelinden kaçamadı!

Özgü Namal ile Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı "Kızıl Goncalar" adlı dizinin yeni bölümü ekranlarda göründü. Son bölümde yer alan mantık önermesini anlatan sahne Türkiye'nin en çok konuştuğu konulardan biri oldu. İşte detaylar..

Yayın Tarihi: 01.01.2024 13:18
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 13:18

Kızıl Goncalar dizisindeki o sahne ortalığı karıştırdı! Takdir toplayan sahne, RTÜK engelinden kaçamadı!

FOX TV'de yayınlanan ve başrollerini Özcan Deniz ile Özgü Namal'ın paylaştığı "Kızıl Goncalar" dizisi, Faniler adı verilen hayali bir tarikat ile ilgili hikayeyi anlatıyor. Dizinin ilk bölümü yayınlanır yayınlanmaz tarikatların hedefi haline gelirken RTÜK daha sonra konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Kızıl Goncalar adlı dizinin ikinci bölümünde "denklem sahnesi" gündeme geldi. Zeynep'in tahtaya yazdığı mantık önermesini Suavi'ye anlatmasını gösteren sahne, kızların kendilerini yetiştirememesinin nedeni olarak kapalı kızların okutulmadığı yönündeki zihniyet gösterilirken bunu denklem üzerinden anlatması sosyal medyanın gündemine oturdu.

DENKLEM SAHNESİ GÜNDEM OLDU

Kızıl Goncalar dizisindeki o sahne ortalığı karıştırdı

Dizide Özgü Namal'ın hayat verdiği Meryem'in kızı Zeynep, kızların okula gönderilmes konusunu mantık önermesiyle ele aldı. Tarikatın başında olan "Efendi Hazretleri" ile birlikte Özcan Deniz'in oynadığı Levent'in babasını canlandıran Suavi'nin arasında kurmuş olduğu denklem önermesinin sonucunda her ikisinin birbirine denk çıktığı görüldü.

Zeynep'in daha sonrasında Suavi'ye dönüp “Olan kızlara oluyor. Sizin ne farkınız var? Hepiniz aynısınız” şeklinde ifadeler kullanarak modern birisi olarak görünen Suavi’nin aslında tarikatın başıyla aynı zihniyete sahip olduğunu ima etmesi izleyenleri şaşkına çevirdi. Zeynep'in aslında hiç konuşmadan çok fazla şey anlatmış olduğu söz konusu sahne sosyal medyanın gündemine oturdu.